​El nét de Marie Curie participarà en la clausura de les I Jornades Científiques

Vila-real - El reconegut científic lliurarà els premis als guanyadors de la segona edició del concurs científic per a estudiants de Secundària

Diaridelaplana.com - 12/06/2014

El director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I, Juan Carda, i la regidora d'Educació, Rosario Royo, han anunciat que, el nét de Marie Curie, Pierre Joliot-Curie, serà l'encarregat de clausurar les primeres Jornades Científiques «Connecta amb la Ciència» que se celebraran del 24 al 27 de juny en la Seu de la Plana, situada en la Biblioteca Universitària del Coneixement de Vila-real. 

Sota el títol «Radioactivitat o la ciència d'allò invisible». Pierre Joliot-Curie serà el protagonista d'una de les xarrades organitzades i també lliurarà els premis als alumnes guanyadors de la segona edició del concurs científic de la Càtedra centrat enguany en la cristal·lografia. «Tindrem l'honor de poder comptar amb la participació del nét d'una eminència científica com va ser Mari Curie», ha destacat Carda qui recorda que el també investigador francès procedeix d'una «notable família de científics» en la qual, a més dels seus pares, els més coneguts van ser els seus avis, Marie i Pierre Curie, els qui van guanyar el Premi Nobel de Física en 1903 pel seu estudi de la radioactivitat i anys després, en 1911, la seua àvia va arreplegar el seu segon Nobel, aquesta vegada de Química. 

Carda ha indicat que, l'exposició interactiva sobre Marie Curie situada en la biblioteca tancarà també les seues portes al públic amb la visita de Pierre Joliot-Curie. «Una mostra que ha fet una excel·lent labor educativa per donar a conèixer entre els escolars de Vila-real la trajectòria d'una dona extraordinària, treballadora incansable, compromesa amb la ciència i, sobretot, solidària», ha destacat la regidora Royo. 

En «Connecta amb la Ciència» els estudiants podran gaudir d'activitats, xarrades i tallers pràctics com el de creació de videojocs o el d'aplicacions Android App, la interacció amb robots de la UJI + Matemàtica de la comunicació o l'estudi de les reaccions químiques i l'enginyeria química. 

Serà el dia 17 de juny quan finalitzen les primeres jornades científiques i es lliuren els premis, amb una dotació de 1.000 euros cadascun, en les categories científica i artística, als guanyadors de la segona convocatòria del concurs científic, dirigit a estudiants de Secundària i Batxillerat dels centres docents de ciutat i de la província on s'ensenya l'especialitat de ceràmica. Prèviament, el dia 16, els treballs seleccionats dels centres participants en aquesta edició: IES Miralcamp, Fundació Flors, Consolació, Francesc Tàrrega i Broch i LLop, seran exposats en la Casa dels Mundina.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets