Vila-real aplica una baixada de l´IBI

Vila-real - L'ajuntament ha començat a aplicar la "primera baixada de la contribució en dècades" als més de 46.000 rebuts de l'IBI i que han començat a arribar ja a les llars vila-realenques

Diaridelaplana.com - 20/06/2014

El regidor d'Hisenda, Javier Serralvo, ha informat avui de l'inici del període de recaptació de l'impost de béns immobles de naturalesa urbana, un tribut municipal que "baixarà enguany després d'haver-se mantingut dos anys congelat, de manera que, quan acabe la legislatura, els vila-realencs pagaran per la seua contribució menys que quan es va iniciar el mandat". 

 

"Des del primer moment, aquest equip de govern ha tingut clar que la crisi no l'havien de pagar les famílies, que són, a més, les més castigades per l'atur, el tancament d'empreses o les retallades indiscriminades en drets i serveis per part dels governs del PP. Per això, mentre els ajuntaments del nostre entorn pujaven els impostos, a Vila-real la contribució s'ha mantingut congelada durant els dos primers anys de legislatura i enguany, a més, gràcies a l'estalvi i la gestió responsable de l'equip de govern, hem pogut anar encara un pas més enllà i aplicar la primera rebaixa en dècades en l'impost de béns immobles", incideix Serralvo. 

 

Aquesta rebaixa s'ha assolit, recorda l'edil, "després d'anys de sagnia en els impostos per part del PP" i després de les negociacions per a aconseguir una revisió a la baixa dels valors cadastrals, a les quals se suma una reducció del tipus impositiu d'aplicació municipal del 0,55594 al 0,5445. El resultat d'aquesta mesura es reflecteix ara en els més de 46.000 rebuts de la contribució de Vila-real, amb quantitats variables en funció de cada immoble i el seu valor cadastral. 

 

"Aquesta decisió té també una conseqüència directa molt clara en els comptes municipals, ja que la recaptació per IBI, la principal font d'ingressos municipal, es reduirà en més d'1,6 milions d'euros", assenyala el responsable d'Hisenda. En concret, si el padró de l'IBI de 2013 es va fixar en 19.870.533 euros, per a 2014 s'estableix en 18.652.773 euros. "A pesar d'això", afegeix Serralvo, "sabem que les famílies de Vila-real estan passant greus dificultats i la millor manera d'ajudar-les és complir amb el nostre compromís i reduir la pressió fiscal en la mesura de les nostres possibilitats". 

 

Altres mesures de suport per a "ajudar les famílies a fer front als seus impostos" es refereixen als diferents mètodes de recaptació. Dels 46.000 rebuts que s'emeten, 29.000 estan domiciliats, una opció que ha incrementat la recaptació un 2% en l'últim any. D'ells, uns 8.000 opten pel pagament fraccionat, mentre que els rebuts que resten s'acullen al pagament íntegre, el termini del qual finalitza el 15 de setembre i que, en el cas dels rebuts domiciliats, es cobrarà l'1 d'agost. "És important que els vila-realencs sàpien que tenen aquesta opció de fraccionament i també plans personalitzats per a casos que tenen dificultats per a assumir els pagaments", recorda Serralvo, qui ha volgut també agrair "l'esforç de la població per a fer front a les seues obligacions tributàries", amb aproximadament un 80% de recaptació en període voluntari. 

 

Serralvo ha anunciat també que, en les pròximes setmanes, les 29.000 llars amb l'IBI domiciliat rebran en les seues cases la informació dels seus impostos, per a facilitar d'aquesta manera l'accés a les dades de la contribució. "Enguany els bancs no enviaran als domicilis els rebuts detallats de l'impost i per això des de l'Ajuntament remetrem a les cases una carta amb la informació corresponent perquè tots els veïns puguen conéixer exactament què és el que paguen", conclou Serralvo.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets