Vila-real es trasllada al paratge de la Mare de Déu de Gràcia amb les més de 100 activitats

Vila-real - El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha presentat la programació de l'Estiu al Termet per els pròxims dos mesos

Diaridelaplana.com - 26/06/2014

"Una agenda pensada per a les famílies, perquè cada dia de la setmana compten amb una activitat per als més menuts però també per als adults, per a gaudir d'una oferta d'oci en un entorn tan agradable i amb tantes possibilitats com és el Termet ", destaca Ibáñez, qui explica que a la programació se sumaran tallers d'esports i salut, contacontes i projeccions infantils. 

"El nostre paratge es converteix, un estiu més, en l'epicentre de l'activitat social i cultural de la ciutat", afirma l'edil, qui assenyala que "la imatge del programa, la d'un 600 que es muda de la ciutat al Termet, simbolitza aquest canvi d'escenari i la continuïtat de seguir gaudint de la cultura a l'ermita". La fotografia es reforça amb l'espectacle Typical que tindrà lloc el pròxim 3 de juliol i en el qual un Seat 600, "símbol d'una època", es desplaça des del pàrquing del Termet per a "arrancar" l'agenda cultural de l'Estiu al Termet. 

"La programació d'enguany utilitzarà tots els espais del paratge", afirma l'edil. Per això, l'edició d'aquest estiu compta també un plànol per a situar el lloc on es desenvoluparan cadascuna de les activitats i una breu descripció de l'Assut, el Centre d'Educació Ambiental i el Museu Etnològic. "Enguany, després de 29 anys i mig sense ser condicionat, hem arreglat i pintat el Museu", afirma Ibáñez, "després d'haver solucionat els problemes de corcó que ens va deixar l'anterior equip de govern del PP en aquest espai". Un any més, la companyia Visitants portarà a terme, cada dijous i divendres de juliol i agost, les visites guiades i teatralitzades a les sales del Museu Etnològic, amb el títol Cànters del temps.

A més, cada dia de la setmana els xiquets, adults i majors podran gaudir d'activitats pensades per a tota la família, amb tallers per als més menuts i activitats d'oci, coneixement de la naturalesa i formatives en anglès. El tradicional cinema d'estiu, les sessions dels dimecres en l'Assut Cinema, les pràctiques de balls de saló, el matx d'improvisació teatral, les actuacions dels divendres en la Casa de l'Assut amb músics i formacions locals, així com les clàssiques activitats d'estiu com l'elaboració d'un entrepà gegant o els tallers artesanals configuren una programació que comptarà, entre les seues cites destaques, amb el XX Curs Internacional d'Interpretació Musical Francesc Tàrrega de la UNED i la Trobada de Gaites protagonitzada "per alguns dels millors músics del nord d'Escòcia, una banda formada per joves d'entre 14 a 18 anys que interpretaran cançons tradicionals" el 7 de juliol. 

Com a novetat, aquest estiu s'incorpora també el festival Plectre a la Fresca, que traslladarà la cultura a la plaça Major del 18 al 20 de juliol, en una mostra que ha estat organitzada per la Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega de Vila-real. Aquest nou esdeveniment que se suma a la llarga llista de festivals programats per la Regidoria de Cultura que, un any més, comptarà, del 8 al 10 d'agost, amb la trobada de malabaristes Malabara't.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets