La II Setmana TÓrrega atrau els millors guitarristes del panorama internacional

Vila-real - Per segon any consecutiu, la ciutat serÓ punt de trobada per als especialistes del mˇn de la guitarra amb la celebraciˇ de la Setmana TÓrrega que tindrÓ lloc del 7 al 13 de juliol

Diaridelaplana.com - 08/07/2014

Amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real i organitzada per l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM), la Setmana Tàrrega va nàixer amb el propòsit de difondre l'obra completa del guitarrista i compositor Francesc Tàrrega (1852-1909) des de la seua ciutat natal. Per a això s'han programat set dies d'activitat musical i cultural que tindran com a escenari principal l'emblemàtic paratge natural del Termet de la Mare de Déu de Gràcia. 

La principal novetat d'enguany és la incorporació de la música de cambra i orquestra de cambra en col·laboració amb els participants del XX Curs Internacional d'Interpretació Musical Francesc Tàrrega de la UNED Vila-real. Unes classes dirigides a alumnes de conservatori de diferents nivells de guitarra, piano i corda que se celebrarà els mateixos dies que el festival internacional.

La II Setmana Tàrrega comptarà amb cinc guitarristes clàssics. Les dues figures internacionals són Sanja Plohl i Alberto Mesirca. Guardonada en més de 20 concursos internacionals, la prestigiosa guitarrista eslovena Sanja Plohl oferirà classes magistrals i actuarà en els concerts de la Integral Tàrrega. Sanja Plohl gaudeix d'un ampli palmarés i una destacada experiència concertística i didàctica internacional, és reconeguda com una de les guitarristes clàssiques més destacades de la seua generació.

L'italià Alberto Mesirca és una de les actuals sensacions de la guitarra, reconegut internacionalment artista revelació i guardonat Guitarra d'Or al millor enregistrament i millor artista. Mesirca oferirà classes magistrals durant la Setmana Tàrrega 2014 i serà l'artista encarregat d'inaugurar les actuacions d'aquesta edició amb el concert de presentació de la Integral Tàrrega, després de la seua actuació a la Guitar Foundation of America Convention a Los Angeles (EUA). Mesirca ha actuat en algunes de les sales més reconegudes com el Concertgebouw d'Amsterdam o el Teatre La Fenice de Venècia i ha estrenat obres compostes per a ell per principals figures de la composició com Leo Brouwer o Dusan Bogdanovic.

Completen el cartell David Eres Brun, (director artístic de la Setmana Tàrrega i del Festival Fortea); el valencià José Guerola, triat per a participar al costat d'altres guitarristes valencians en un CD commemoratiu de Francesc Tàrrega i Ana María Archilés Valls, natural d'Almassora i membre de l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega de Vila-real.

La Setmana Tàrrega es completa amb set classes magistrals a càrrec dels mestres Alberto Mesirca, Sanja Plohl i David Eres Brun, conferències i visites. Un altre dels moments més emocionants per als assistents serà, sens dubte, la preestrena del documental Memòries de guitarra presentat per Vicente Tamarit i Jorge Orozco, professor de guitarra del Conservatori Superior de València. El treball aborda la vida i obra del guitarrista valencià Estanislao Marco.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets