Alumnes de la Fundació Síndrome de Down s'incorporen a fer pràctiques a Serveis Socials

Vila-real - Els alumnes del prelaboral de la Fundació Síndrome de Down s'incorporaran aquesta setmana a la Regidoria de Serveis Socials per a realitzar pràctiques

Diaridelaplana.com - 11/07/2014

Amb una subvenció de 12.000 euros, el conveni contempla que, les persones que siguen preseleccionades per la Fundació, realitzaran pràctiques formatives amb tasques de conserge per a la Regidoria de Serveis Socials. "Són persones preparades ja que el mòdul de formació ve avalat pels anys de bon funcionament i bons resultats", detalla la regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro. En paraules del primer edil, José Benlloch, el conveni demostra, una vegada més, "l'aposta ferma i decidida de l'Ajuntament per la integració de persones" i en aquest cas i, gràcies a la formació que han rebut en la Fundació Síndrome de Down "l'esforç que han fet aquestes persones es veurà compensat".

El conveni ha estat "molt ben valorat per la Fundació", segons Àlvaro, ja que, últimament, han estat moltes les vegades i concentracions que s'han portat a terme "davant els retalls de subvencions que han colpejat aquest centre" afirma l'edil "sense comptar amb el copagament que han hagut d'aplicar als seus usuaris davant la manca de finançament per part del Govern autonòmic"afig. 

Àlvaro ha indicat que Vila-real sempre ha estat vinculada a aquesta Fundació i "ens consta que, persones de la ciutat, han estat sempre acollides en aquest centre i, per això, no ens podíem quedar-se al marge de la mala situació econòmica que pateix l'entitat". Ara i, mitjançant aquest conveni, "fem tot el possible per evitar el tancament del centre mantenint així la qualitat del servei que afavoreix també a famílies de Vila-real", assenyala la regidora. De fet, aquesta no és la primera vegada que, des de l'Ajuntament, es col·labora activament amb la Fundació Síndrome de Down. Des de la Regidoria de la Dona s'han encarregat treballs en diverses ocasions a la Fundació i, també, des de Serveis Socials, se'ls ha facilitat el transport adaptat quan la Fundació ho ha sol·licitat. " A més, en no poques ocasions, la ciutat de Vila-real, i concretament, la regidora de Serveis Socials, s'ha fet ressò de la mala situació econòmica per la qual passa el centre i ha instat a la Generalitat a atendre els impagaments davant el nombre elevat d'usuaris de la ciutat que són atesos en la Fundació de la carretera de l'Alcora" recorda. 

"Ara, amb aquest conveni de col·laboració, donem un altre pas cap a la reinserció laboral de persones amb problemes, que gaudiran d'una formació pràctica en les instal·lacions municipals i, al mateix temps, aliviem la càrrega financera del centre perquè seria una greu pèrdua per a la nostra societat que un recurs així deixara d'existir" conclou l'edil Àlvaro. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets