Esports posarÓ en marxa una xarxa urbana per a practicar running

Vila-real - Vila-real comptarÓ l'any que ve amb una xarxa urbana de mÚs de 22 quil˛metres formada per cinc circuits de running per a facilitar la prÓctica d'aquest esport

Diaridelaplana.com - 15/12/2014

 La iniciativa, que ha presentat la regidora d'Esports, Silvia Gómez, s'emmarca dins del Pla Municipal de Foment del Running i forma part també del projecte de Vila-real com a Ciutat de l'Esport i la Salut. 

"Davant la gran afició a córrer que en els últims anys s'ha intensificat hem creat una xarxa de circuits urbans perquè els aficionats puguen practicar aquest esport amb unes infraestructures de fàcil accés en la ciutat i amb millors garanties", explica l'edil. La xarxa de circuits de running estarà integrada per un total de cinc rutes, de diferents distàncies i connectades entre elles i amb les instal·lacions esportives, les infraestructures a l'aire lliure i el circuit de runnig del Termet, que estarà operatiu en 15 dies. Els cinc itineraris estaran senyalitzats en el mobiliari urbà amb els seus colors identificatius. D'aquesta manera, "els corredors podran triar quina ruta fer, la distància que duen realitzada i enllaçar amb els diferents itineraris marcats", detalla Pedro Nebot, responsable del projecte. 

A més, Nebot també es farà càrrec del primer club de runners del SME, format per tots aquells aficionats a córrer i socis del Servei Municipal d'Esports que, independentment de practicar esport amb major o menor assiduïtat, podran assistir a unes sessions de treball "en les quals ensenyarem a tonificar i estirar per a prevenir possibles lesions per la falta de preparació per a la pràctica d'aquest esport". També es crearà una xarxa social que facilitarà la informació i participació de tots els membres del club sobre esdeveniments relacionats amb les carreres. 

Tant el projecte de la xarxa urbana de circuits de running com el club de runners formen part del Pla Municipal de Foment del Runnig, que compta a més amb altres dues iniciatives, relacionades en aquest cas amb l'organització de carreres populars. "La Regidoria no podia ser aliena al fenomen en auge que suposen aquestes competicions en la ciutat", assenyala Gómez. "Per això, donem resposta també en aquest pla a aquestes carreres organitzades per associacions locals, moltes d'elles solidàries, per a poder ajudar en l'organització i donar suport i tranquil·litat a aquests esdeveniments", afegeix Gómez. Amb aquest objectiu, les carreres comptaran amb la direcció tècnica de Carles Falcó qui, en representació de la Regidoria d'Esports, es farà càrrec del Circuit de Carreres Populars de Vila-real, en el qual treballarà amb les associacions o entitats per a assessorar-les i preparar la carrera i analitzar, en finalitzar, els possibles problemes o contratemps que hagen sorgit. 

També es crearà una borsa de voluntaris i s'unificarà el circuit amb una imatge corporativa perquè totes les carreres locals puguen ser identificades. En cadascun d'aquests esdeveniments es portarà a terme la fira del corredor, una mostra de serveis i productes relacions amb el running i, a finals d'any se celebrarà la gala del running en la qual es premiarà i reconeixerà el treball dels que han participat en "aquesta lliga local del running". Finalment, el SME posarà en marxa també la seua pròpia carrera, la 5K SME.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets