Els Premis Poble reconeixen Paula Bonet, Marina Safont i i el centre de la UNED

Vila-real - El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez i el diputat d'Infraestructures, Héctor Folgado, han presentat els premis

Diaridelaplana.com - 13/01/2015

Els Premis Poble celebren el 2015 la seua quinzena edició amb la tradicional gal·la que se celebrarà, emmarcada dins de les festes fundacionals de Vila-real, el pròxim 13 de febrer a les 20.00 hores a l'Auditori Municipal. En la gal·la, els XV Premis Poble reconeixeran la trajectòria de les vila-realenques Paula Bonet i Marina Safont així com el centre associat de la UNED de Vila-real. L'organitzador dels premis, Juanjo Clement, ha donat a conèixer els premiats i detalls de la gal·la juntament amb el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez i el diputat provincial d'Infraestructures, Hèctor Folgado.

Els XV Premis Poble, que compten amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació, reconeixen a les persones, col·lectius, entitats i societats que es distingeixen pels seus triomfs, aportacions a la vida col·lectiva del municipi o traspassen amb el seu bon treball les fronteres locals, així com aquells que divulguen la labor que li és pròpia, el nom, la història i la vida del municipi.

A més, la gal·la dels Premis Poble s'ha consolidat com una cita ineludible per a la recuperació i posada en valor de la cultura local. En aquesta ocasió, la festa comptarà amb les actuacions del mag Yunke, el Grup de Dolçainers i Tabaleters de Vila-real, el grup de danses El Roser i la Coral Sant Jaume. A més, durant la gal·la s'interpretarà la peça recuperada La cadena de la vida, una sarsuela local de 1948 de Juan Bautista Ortells amb lletra de Víctor Fenollosa. Sota la producció de Clap’s Sound, la composició serà interpretada per Victoriano Goterris al piano, Araceli Batalla com a soprano solista, José Ángel González com a tenor solista i Raul Sirvent, Laura Yébenes i Gracia Valdeovivas al cor.

 

Paula Bonet

Per ser una de les artistes internacionals més valorades en el camp de la il·lustració, amb imatges carregades de reflexió, poesia i llum i que es poden apreciar en premsa, escenografia, cartellisme i pintura mural per tota Europa. A més causen furor en les xarxes socials. També en els llibres, ja que des de 2014, la il·lustradora posa de manifest el seu domini de l'art literari. La llicenciada en Belles Arts completa la seua formació a la UPC a Xile, Nova York i Itàlia. A pesar que comença amb pintura a l'oli, combinant amb tècniques de gravat, és a partir de 2009, quan la seua trajectòria se centra en la il·lustració, un àmbit en el qual obté l'admiració i reconeixement internacional, amb exposicions i publicacions en nombroses ciutats de tot el món.

Marina Safont

Per la seua magnífica trajectòria professional en el món de la investigació. La doctora en Química és una de les millors investigadores en el camp de l'emmagatzematge d'energia sostenible, concretament, amb bateries de quarta generació per a la electro/mobilitat del futur. I en aquest camp segueix investigant actualment, dins de l'equip de l'empresa química més gran i destacada del món, BASF. I ho fa com a cap de laboratori i en un projecte de desenvolupament per un futur més sostenible, amb bateries de liti sofre, més lleugeres, més econòmiques i menys contaminants, és a dir, les bateries del futur.

Centre associat de la UNED de Vila-real

 

 

El Centre Associat de la UNED a Vila-real és des de fa 35 anys, el cor referent en estudis superiors per a totes aquelles persones amb obligacions laborals o aquells que no poden compaginar el seu temps amb un horari acadèmic amb una Universitat presencial. Després d'una impecable trajectòria, el centre imparteix cursos d'accés a majors de 25 i 45 anys, 24 graus, i altres estudis no reglats, així com d'extensió universitària i d'estiu, UNED Sénior o Màster Secundària. Compta amb 2.000 alumnes i 103 tutors, sent la primera eixida universitària situada a la ciutat, és un dels emblemes de l'educació per a Vila-real i tota la província.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets