Vila-real destina un milió al manteniment i millora dels centres educatius

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real ha destinat un milió d'euros a les actuacions relacionades amb el manteniment, millora i seguretat de 14 centres educatius de la ciutat i ha resolt 829 avisos en col·legis durant el 2014

Diaridelaplana.com - 16/01/2015

Així ho han donat a conéixer hui la regidora d'Educació, Rosario Royo, i l'edil de Serveis Públics, Francisco Valverde, que han presentat el conjunt d'actuacions portades a terme al llarg de l'any passat per a la posada a punt dels centres educatius. 

"El manteniment en els col·legis és una constant i una prioritat per a aquest equip de govern", assenyala l'edil d'Educació. Així, durant el 2014 Educació tenia una partida assignada de 800.000 euros per a fer front al cost de l'electricitat, l'aigua, la conservació i manteniment, neteja diària, treballs de jardineria i altres despeses de 14 centres educatius de la ciutat, 11 d'ells col·legis públics i la resta, la Biblioteca Universitària del Coneixement, la UNED i el Conservatori Municipal Mestre Goterris. "A això caldria sumar, a més, entre 200.000 i 240.000 euros destinats a aquelles actuacions a les quals hem de donar una resposta ràpida i no prevista en un principi, com pot ser el trencament de cristalls, humitats o pintat de desperfectes i reparacions de tot tipus", afegeix Valverde. En aquest sentit, Royo puntualitza que "encara que són actuacions que poden semblar d'escassa envergadura són fonamentals per a garantir unes condicions òptimes dels centres docents i la seguretat dels escolars". 

"El fet que el manteniment dels col·legis fóra assumit des de principis d'any per Serveis Públics ha estat un encert per l'eficiència aconseguida i la ràpida resposta als col·legis a través del servei, disponible 24 hores, per a atendre les urgències que puguen produir-se en els centres", assenyala l'edil. El responsable de Serveis Públics detalla que, per a atendre els treballs d'electricitat, fusteria, fontaneria o jardineria que es poden donar en els centres, "la primera opció és fer-ho a través des de les brigades municipals i, després i, en funció de les actuacions, prioritzem encarregar aquests treballs a les empreses locals". En concret, han estat vuit les empreses de Vila-real que han estat contractades durant el 2014 per a aquest tipus de treballs. 

A més, en aquestes actuacions estan contemplats els plans d'obres que puguen causar molèsties si hi ha alumnes, per la qual cosa són executats a l'estiu i Nadal, aprofitant les vacances escolars. El de l'estiu superava els 20.000 euros i recentment ha finalitzat el pla de Nadal, també amb un pressupost aproximat de 20.000 euros, que han permès actuar en la millora de les instal·lacions de set col·legis de la ciutat.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets