Un total de 38.443 persones participen de les activitats de la Regidoria de Joventut en 2014

Vila-real - Un total de 38.443 persones han participat durant el 2014 de les activitats i programes de la Regidoria de Joventut

Diaridelaplana.com - 19/01/2015

Així es desprén d'un informe realitzat pel departament que dirigeix l'edil Xavier Ochando en el qual estan reflectits els cursos, tallers i activitats lúdiques i culturals organitzades al llarg de l'any passat. En concret es van portar a terme un total de 269 activitats i es va comptar amb la participació de 45 associacions.

"La col·laboració amb associacions i institucions ha estat molt positiva per a enriquir la programació i ampliar l'oferta dels cursos i tallers per als joves", detalla Ochando, qui indica que, a més de la participació d'associacions juvenils i veïnals, "també hem estat treballant amb empreses i organismes depenents de la Generalitat i del Govern central".

El responsable de Joventut recorda que una de les prioritats de la Regidoria ha estat, un any més, ampliar l'oferta dels cursos encaminats a la formació per a facilitar la recerca de treball i millorar l'ocupabilitat dels joves i les seues competències professionals. En aquest àmbit, el curs de monitor de temps lliure o el de manipulador d'aliments figuren entre els més demandats. Però, a més, la programació també ha comptat entre les seues novetats amb el curs de monitor de temps lliure per a xiquets amb capacitats diferents de l'IVAJ, el curs d'espeleologia de la Federació d'Espeleologia de la Comunitat, el curs de prevenció de riscos laborals per a la Construcció i Conveni del Metall del Ministeri d'Indústria, a petició d'Adavi, o els cursos d'Emprenjove impartits on-line i de manera presencial a l'Espai Jove. En total, han estat 821 persones les que han participat d'algun d'aquests cursos i 315 les que han aconseguit un títol homologat. 

"A més, també ha estat una programació social", expressa Ochando, ja que s'han posat en marxa tallers per a la integració de joves amb discapacitat psíquica, de reforç escolar de la Creu Roja, el conveni amb Serveis Socials per a derivar usuaris a l'Espai Jove o el conveni amb Adavi per a realitzar cursos homologats enfocats a les àrees que més demanden les persones aturades de Vila-real. 

Per altra banda, l'any passat es van iniciar per primera vegada nous programes i tallers com el de l'oci nocturn, la nova Ràdio Espai Jove, els cursos de francés, anglés i alemany per als alumnes que queden fora de l'Escola Oficial d'Idiomes, a més del d valencià per a preparar els exàmens oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. "També de manera pionera l'Espai Jove s'ha convertit en Escola d'Animació i l'única Administració local en la província que ofereix aquest servei, atenent així la gran demanda de cursos de monitors de temps lliure que hi ha", afegeix.

"Estem molt satisfets perquè cada vegada comptem amb més usuaris a l'Espai Jove", afirma el regidor, "i és una tendència que va a més en tots els sentits". "Prova d'això és l'última programació, Junts anem a més, en la qual creixem tant en activitats com en la participació de les associacions que col·laboren amb la Regidoria", conclou el responsable de Joventut.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets