La Policia imparteix una conferčncia per a una universitat panamenya

Vila-real - Personal de la Policia Municipal ha col·laborat amb una pončncia dins del curs "La Mediació com a eina de gestió de conflictes i la seua incidčncia en l'ŕmbit educatiu".

Diaridelaplana.com - 27/01/2015

En la seua conferència, la inspectora Gallardo va definir el marc teòric que justifica la necessitat de mobilitzar a favor de les solucions negociades als conflictes. "Aprenem a aprendre i, en aquest sentit, el punt de partida és aprendre a "fer les paus", que és una cosa individual, com a part inicial per a construir la pau, que requereix d'una acció col·lectiva intencional. Aprendre a fer les paus significa, a més, que som capaços de demanar disculpes, sense considerar-nos per això perdedors, i saber disculpar significa saber fer-ho sense convéncer-nos que som els guanyadors. És per això que l'escola ens ofereix l'espai adequat i privilegiat, el lloc natural i per excel·lència on fomentar valors com responsabilitat social, cívica i de compromís amb la comunitat", assenyala Gallardo.

Per la seua banda, l'oficial Hierro va explicar que la idea és que "arts, ciències, esports, expressions culturals, la policia… poden servir com a instruments de prevenció de violència, ja que el treball per la pau no és exclusiu de l'activisme, sinó que es complementa la pràctica del primer amb el segon". "Per tant, des de qualsevol professió es poden dissenyar enfocaments i pràctiques que busquen contribuir professionalment a la construcció de pau", assenyala l'oficial, qui destaca, en aquest sentit, l'exemple del programa Convivència a les Aules, que la Policia Local de Vila-real està implementat en tots els col·legis i instituts de la ciutat des de fa 11 anys. 

El responsable del curs, el Dr. Ulisses Pittí, de l'Institut ICMAR de la Universitat de Panamà, va agrair els policies vila-realencs la seua participació en el seminari i va destacar, en particular, el treball de la Policia Local de Vila-real per a abordar el bulllying.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets