El cicle Avui Jazz exhibeix les fotografies d'Antonio Porcar Cano

Vila-real - El cicle Avui Jazz de Vila-real presentarà a partir del pròxim divendres 20 de febrer una exposició de fotografies d'Antonio Porcar Cano que forma part de les activitats paral·leles al cicle musical que organitza l'Ajuntament de Vila-real

Diaridelaplana.com - 12/02/2015

Sota el títol genèric "Phocuzz", un total de 25 fotografies en blanc i negre s'exhibiran a la Casa de l'Oli fins al 8 de març. Totes elles representen retrats de músics de jazz realitzades en diferents sales i clubs del món que l'autor ha visitat en els últims tres anys, com ara Nova York, la Toscana, Londres i diversos llocs de la Comunitat Valenciana. 

Les imatges combinen figures internacionals, com el guitarrista Pat Martino, el saxofonista Jesse Davies o la cantant Deborah Brown, amb músics espanyols i locals com el contrabaix Ignasi González, el pianista Albert Sanz o la guitarrista Xiomara Abello. D'entre elles, la que destaca sens dubte és el retrat de Benny Golson pres en el Festival de Jazz de Peníscola i que va meréixer el premi a la millor foto de jazz de l'any 2014 de la Jazz Journalist Association de Nova York. Una foto de gran expressivitat en la qual el músic nord-americà fa sonar el seu instrument davant un retrat de Billie Holliday. Aquest premi l'han rebut molt pocs creadors europeus i cap espanyol fins al reconeixement rebut per Porcar, qui va compartir guardó amb artistes de la talla de Herbie Hancock o Joe Lovano. 

L'exposició "Phocuzz" ja va ser mostrada al Festival de Jazz de Lleida el passat mes de novembre i, després del seu pas per Vila-real, visitarà el Festival de Jazz de Getxo i diversos clubs a Londres, Irlanda i Itàlia.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets