El Ple aprova la modificació pressupostària per a finançar via préstec les sentències

Vila-real - El ple ha aprovat iniciar l'expedient per a sol·licitar un préstec per valor d'uns 3 milions d'euros

Diaridelaplana.com - 24/02/2015

La declaració institucional del Dia Internacional de la Dona i la modificació del PGOU necessària per a descatalogar parcialment un immoble protegit i desbloquejar un edifici de 76 habitatges són altres dels assumptes inclosos en l'ordre del dia de hui.

"Quasi quatre anys després, els vila-realencs encara seguim pagant les conseqüències del casino urbanístic i els empastres de l'anterior govern local del PP. Després d'haver assumit el pagament amb recursos propis de més d'11 milions d'euros per expropiacions i sentències dels últims anys de govern popular, les arques municipals no poden absorbir més pagaments d'aquest tipus", assenyala el portaveu de l'equip de govern i regidor d'Hisenda, Javier Serralvo. En concret, el préstec servirà per a resoldre els últims conflictes urbanístics sobre la taula: l'expropiació del solar on havia de construir-se l'EOI, l'ocupació directa dels terrenys del Molí la Vila i els corresponents a la zona no enjardinada enfront del col·legi Botànic Calduch. 

"La modificació que aprovem al Ple consisteix en el canvi de finançament del pagament de les sentències incloses en els pressupostos, que a partir d'ara procedirà d'un préstec bancari. A partir d'aquest moment, podrem iniciar l'expedient perquè les entitats ens presenten les seues propostes i optar per aquella més avantatjosa per a la ciutat", explica Serralvo. "Estic convingut que tindrem ofertes molt bones, com ha succeït en el préstec del pla de proveïdors, perquè hem demostrat que som un ajuntament solvent i responsable", afig el portaveu municipal. 

En aquesta línia, Serralvo ha volgut recordar que la sol·licitud d'aquest préstec "és possible perquè hem fet bé les coses, perquè hem reduït en quasi 30 punts el deute municipal que el Partit Popular ens va deixar en un 72% i 26 milions d'euros". "Per això", agrega, "ara podem sol·licitar aquest préstec, que tan sols es destinarà a liquidar més empastres del PP, i, tanmateix, deixarem l'endeutament en 5 milions d'euros menys del que ens vam trobar en assumir el govern municipal". 

Un altre dels assumptes aprovats al Ple és la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana per a eliminar el nivell de protecció del sostre de l'immoble situat al carrer de l'Ermita, cantonada amb el carrer del Comte dd Ribagorça, inclòs en el Document de patrimoni històric artístic del PGOU. Un tràmit necessari per a poder donar una solució legal i viable a 76 pisos, locals comercials i places de párquing que van ser construïts en una antiga nau industrial que comptava amb dos elements protegits, la coberta i la façana. Ara ha estat descatalogat el seu sostre del patrimoni artístic de la ciutat en no quedar res de les teules originals. En el seu lloc, concretament des de l'any 2010, es va construir una piscina, "un empastre més que hem heretat del PP i hem hagut d'arreglar", recorda el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. 

També ha estat aprovada la declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, "en la qual mostrem novament el nostre compromís a l'hora de treballar per a aconseguir la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en tots els àmbits de la vida i incorporar la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques, a tots els nivells i en totes les etapes".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets