La Setmana de les Dones incideix en donar visibilitat a la lluita per la igualtat de gènere

Vila-real - La Regidoria de la Dona ha preparat un complet programa d'activitats per a celebrar la Setmana de les Dones que inclou teatre, conferències, exposicions i música

Diaridelaplana.com - 26/02/2015

La responsable de l'àrea, Mònica àlvaro, ha presentat una setmana dedicada a les dones i oberta a tota la ciutadania que començarà el 2 de març i conclourà el 8, Dia Internacional de la Dona, centrada en donar visibilitat al treball de les dones i la lluita per la igualtat de gènere. 

La primera de les activitats tindrà lloc el dilluns 2 de març de la mà de l'exposició fotogràfica 'Els plaers de compartir', de la Fundació Isonomia, a la Casa dels Mundina. A més, el 4 de març es portarà a terme una obra de teatre del Laboratori de Dones de Cultura Crítica de Vila-real dirigida als alumnes de la UJI a la Fundació Isonomia. 

A partir del 5 de març s'impartiran diversos tallers. El primer, dirigit a adolescents, porta per títol 'M'estima NO m'estima…., ni prínceps ni princeses, que NO et conten contes' i es desenvoluparà al centre de dia de Espardenyers. El 6 de març es realitzarà una jornada centrada en la igualtat en el món laboral a la Fundació Tots Units i també el mateix dia s'impartirà un taller de maquillatge per a dones amb càncer a la seu de l'Associació Espanyola contra el Càncer de Vila-real, a les 17.30 hores. "El taller té com objectiu enfortir l'autoestima de les dones afectades per les seqüeles del càncer i aportar-los confiança i seguretat en la seua lluita contra la malaltia", assenyala Àlvaro. Finalment, la jornada del dia 6 conclourà a les 19.00 hores a la sala d'actes de la UNED amb la conferència '35 anys trencant el sostre de vidre a l'Ajuntament de Vila-real', a càrrec de Merche Gràcia, qui repassarà el paper i evolució de la dona en diferents àmbits. 

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Regidoria celebrarà a les 12.00 hores a la plaça Major la I Trobada de Dones amb Tambors i Bombos, organitzada per l'Agrupació Cultural de Bombos i Tambors. Ja per la vesprada, tindrà lloc la Gala del Dia Internacional de la Dona, que comptarà amb l'estrena del vídeo '20 anys de les dones a Vila-real', que repassa els 20 anys de creació de l'àrea i com ha canviat la realitat de la dona vila-realenca al llarg de les dues últimes dècades. El concert Coses de dones, a càrrec de l'associació cultural El Trull i interpretat íntegrament per dones, "com un xicotet reconeixement a totes aquelles dolçaineres i tabaleteres que dia rere dia treballen amb els nostres instruments més tradicionals", posarà el punt i final a una jornada dedicada a aquelles dones que, d'una forma o altra, estan relacionades amb algun tipus de manifestació musical associada, fins fa algun temps, exclusivament a l'àmbit masculí.

A més d'aquestes activitats, la Regidoria també ha programat per al 28 de març una visita a Albocàsser per a conéixer la ciutat i intercanviar experiències amb les dones de l'associació l'Assagador. Les inscripcions per a participar d'aquesta eixida es poden realitzar del 16 al 23 de març a la Casa de la Dona. "El que proposem amb aquestes activitats, del 3 al 9 de març, és tota una setmana centrada en la visibilitat de la dona dins de la societat i, per això, la imatge de la programació és un altaveu com a símbol cap a la igualtat de gènere", conclou la regidora de l'àrea.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets