Vila-real implanta la factura electr˛nica per a optimitzar la tramitaciˇ

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real ha implantat un nou servei de factura electr˛nica, que permetrÓ millorar la tramitaciˇ de les factures dels prove´dors locals

Diaridelaplana.com - 12/03/2015

L'Ajuntament de Vila-real ha implantat un nou servei de factura electrònica, que permetrà millorar la tramitació de les factures dels proveïdors locals amb l'objectiu de reduir "encara més" els terminis de cobrament i incrementar el control i la transparència municipal. El regidor d'Hisenda, Javier Serralvo, ha presentat aquest matí el servei, que suposarà "un important estalvi de temps, de recursos i de paper" i "un avanç significatiu" en la implantació de l'Administració electrònica en el consistori. 

La facturació electrònica es realitza a través de la plataforma FACe-Punt General d'Entrada de Factures Electròniques del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, l'ús de la qual serà obligatori per a totes les factures que superen els 5.000 euros. Els rebuts que no arriben a aquesta quantitat podran optar pel registre electrònic o el convencional. En aquest sentit, Serralvo explica que s'ha decidit establir aquest límit de 5.000 euros per a "evitar dificultats afegides a les empreses més menudes i amb menor volum de facturació en el consistori", si bé el regidor anima tots els proveïdors a adaptar-se a poc a poc a aquest nou sistema "més eficaç i ràpid". 

"Quan vam assumir el govern vam trobar un desgavell en les factures, amb rebuts als calaixos que ens van suposar haver de pagar nou milions d'euros endarrerits. Per això vam decidir canviar les coses i implantar mecanismes de control, com l'entrada de totes les factures i documentació a través de l'oficina d'Atenció i Tràmits, on s'escanegen i entren en un circuit reglat, que anteriorment es realitzava de manera física i manual, evitant que es produïsquen situacions com la pèrdua dels documents i agilitant tot el procés", explica Serralvo. "Ara anem encara un pas més enllà", afegeix, "ja que les factures ni tan sols s'haurien de portar a l'Ajuntament i fins i tot hi ha la possibilitat de remetre-les directament al departament que corresponga, amb el consegüent estalvi de temps, recursos i paper que suposa aquesta mesura". 

"D'aquesta manera, avancem en transparència i aconseguim facilitar encara més a les empreses la tramitació de les factures, amb la idea de seguir aprofundint en la reducció dels terminis mitjans de cobrament", agrega el responsable d'Hisenda. En aquest punt, Serralvo recorda que "enfront dels dos anys o més que han arribat a tardar a cobrar les empreses en la passada legislatura, hem reduït moltíssim els temps fins a un període mitjà de 17 dies". "Però no volem parlar de períodes mitjans; el que volem és treballar perquè totes les empreses cobren pels serveis que presten en el menor temps possible, perquè això és també ajudar la nostra economia", puntualitza Serralvo. 

El nou sistema de factura electrònica està operatiu des del mes de gener. Per a facilitar a les empreses la utilització de la plataforma, l'Ajuntament de Vila-real ha habilitat l'adreça de correu electrònic despeses@vila-real.es, des d'on el personal municipal resoldrà els dubtes o dificultats que puguen presentar-se en el procés.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets