La Fira d'Art i Cultura CerÓmica obri la seua primera ediciˇ

Vila-real - El Museu Nacional de CerÓmica i Arts SumptuÓries Gonzßlez MartÝ de ValŔncia ha inaugurat l'exposiciˇ 17 visions contemporÓnies

Diaridelaplana.com - 13/03/2015

El Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí de València ha inaugurat aquesta vesprada l'exposició 17 visions contemporànies, una selecció de peces de ceràmica que representen a cadascuna de les 17 comunitats autònomes amb la qual s'obri la primer edició de la Fira d'Art i Cultura Ceràmica Contemporània (FACC), que impulsa la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real. L'alcalde, José Benlloch, el director de la Càtedra, Juan Carda, i el comissari de l'exposició, Alberto Andrés, han presentat la mostra, que podrà visitar-se fins al 12 d'abril a la sala d'exposicions temporals del Museu Nacional de Ceràmica. Després del seu pas per València, en plena època de Falles, l'exposició es traslladarà a Vila-real en el mes d'abril, coincidint amb les primeres activitats de la FACC. 

17 visions contemporànies planteja un recorregut geogràfic per les 17 comunitats de l'Estat espanyol a través de peces que utilitzen la ceràmica com a llenguatge artístic. Per a això, l'exposició ha seleccionat treballs d'Ángel Garraza, Antonio González, Bibiana Martínez, Elena Colmeiro, Gregorio Peño, Jesús Castañón, Juan Gómez, Lorenzo Pérez Vinagre, Madola, María Ramis, Miguel Vázquez, Monona Álvarez, Nicolás de Maya, Rafa Pérez, Ricardo Bonnet, Sara Biassu i Txaro Marañón. "La selecció no pretén oferir una mostra d'allò més representatiu de cada comunitat autonòma, sinó una visió àmplia dels diferents llenguatges de la ceràmica contemporània com a forma d'expressió artística, amb propostes conceptuals, escultòriques o pictòriques de destacats i reconeguts artistes de primera línia de la ceràmica actual", assenyala el comissari de l'exposició. 

En aquesta mateixa línia, tant el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica com l'alcalde de Vila-real han posat l'accent en la importància de posar en valor la ceràmica i "fer-ho a més en un espai com el Museu Nacional de Ceràmica i en l'època en la qual més visitants arriben a la ciutat de València". "Per a Vila-real és un orgull poder estar en aquest espai, com a punt de partida d'una primera Fira Internacional d'Art i Cultura Ceràmica Contemporània amb la qual seguim potenciant el sector ceràmic no només des d'una perspectiva econòmica i d'investigació, que també, sinó des de l'àmbit de la creació artística i la cultura", assenyala Benlloch, qui ha volgut també agrair el treball tant del Museu Nacional de Ceràmica com de Juan Carda i l'equip de la Càtedra per a fer possible una cita que "tornarà a col·locar Vila-real en l'avantguarda i referència internacional de la ceràmica". 

La FICC és un certamen promogut per la Càtedra vila-realenca de l'UJI i en el qual participen també les escoles, museus i entitats vinculades a la ceràmica de tot el territori autonòmic. La fira, que es desenvoluparà en localitats com Onda, l'Alcora, Manises o Castelló, tindrà el seu epicentre a l'abril a Vila-real, amb activitats com exposicions, tallers, cursos i taules redones. També s'han programat espectacles com una performance de Rakú, la realització d'un mural i un concert amb instruments ceràmics, a més de fires d'artesania i art ceràmic. "Volem que la fira servisca per a potenciar la cultura ceràmica en tota la Comunitat Valenciana i per això serà una fira itinerant en totes les comarques amb forta tradició ceràmica", conclou Carda.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets