Vila-real tanca el pressupost de 2014 amb 3,5 milions d'euros de romanents

Vila-real - La liquidaciˇ pressupostÓria revela que l'endeutament del consistori s'ha redu´t en els ˙ltims quatre anys, passant de 426 euros per habitant als 370 euros per habitant actuals

Diaridelaplana.com - 23/03/2015

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha donat compte de la liquidació del pressupost de 2014, que es tanca amb un romanent de 3,5 milions d'euros i una important reducció del deute local, que se situa en un 43% enfront del 72% de deute amb què es va iniciar el mandat municipal el 2011. En aquest sentit, la liquidació pressupostària revela que l'endeutament del consistori s'ha reduït significativament en els últims quatre anys, passant de 426 euros per habitant als 370 euros per habitant actuals (55 euros menys per veí). 

"Després de quasi quatre anys en el govern municipal, podem dir amb la cara ben alta que hem complit els nostres objectius: hem acabat amb el balafiament i les irregularitats, anul·lant 600.000 euros en factures falses d'una empresa que en aquests moments està sent investigada per presumpte finançament irregular del PP; hem reduït també el deute, hem baixat en un 20% els impostos i hem posat en marxa infraestructures i millorat l'entorn de tots els barris de Vila-real", assenyala Benlloch, qui recorda que un altre dels "objectius complits" ha estat "pagar el que es devia, tant a les empreses com els 13,8 milions d'euros que hem hagut de pagar en empastres urbanístics i sentències derivades de la gestió popular". 

Algunes d'aquestes despeses sobrevingudes, com el pagament de la sentència de Ràdio Castelló o els avanços de les sentències de l'EOI o el molí de la Vila pagats a finals d'any han provocat un "desajust" en la liquidació de l'exercici que, tal com ha explicat l'alcalde, "suposen incomplir algunes de les regles de despesa i el principi d'estabilitat pressupostària", a més d'haver generat "una distorsió en el pagament d'algunes factures a final d'any, que ja tenen consignació per a ser abonades". En aquest punt, Benlloch ha volgut demanar disculpes a les empreses que hagen pogut veure demorat el cobrament dels seus rebuts. 

A més, l'alcalde avança que, una vegada rebut pel Ple l'informe de liquidació pressupostària, el consistori haurà d'elaborar un pla econòmic financer per a determinar els mecanismes per a tornar a complir les regles de despesa. "La situació de l'Ajuntament de Vila-real es produeix per qüestions puntuals. Per això, com que no es tracta d'un problema estructural, l'elaboració del pla econòmic financer no suposarà cap qüestió greu per al consistori. Tanmateix, en tractar-se d'un document que marca pautes de futur i davant la proximitat de les eleccions, hem traslladat als tècnics la voluntat que siga la nova corporació la que s'encarregue de la seua elaboració, com un gest també de màxima transparència i democràcia", afegeix el primer edil. 

En relació als romanents, Benlloch detalla que els 3,5 milions d'euros d'estalvi procedents de la liquidació del pressupost es destinaran fonamentalment a finançar la Ciutat Esportiva que s'està construint en la Bassa d'Insa. En concret, la infraestructura rebrà una consignació d'1,6 milions d'euros, de manera que s'evitarà haver de finançar-la via préstec, tal com preveien els comptes de 2015. La resta dels romanents, amb prop d'1,9 milions, es destinaran a completar els pressupostos de les diferents regidories.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets