Els horts urbans adjudiquen les parcelˇles per a iniciar els cultius ecolňgics

Vila-real - Els horts urbans Fila 13 han procedit aquest matí al repartiment de les parcelˇles, després del sorteig i adjudicació dels terrenys realitzada en el mateix solar

Diaridelaplana.com - 20/04/2015

L'alcalde, José Benlloch, i els regidors de Territori, Emilio M. Obiol, i Economia, Pasqual Batalla, han acompanyat els beneficiaris de les parcel·les en aquesta primera jornada, en la qual el departament d'Agricultura els ha traslladat també l'ordenança i normativa de funcionament dels horts. "Hem adjudicat les 30 parcel·les dels horts socials, amb la idea també que, d'ací, puguen sorgir nous projectes i ajudar d'aquesta manera a crear ocupació i riquesa en un àmbit tan tradicional però també amb molt futur a Vila-real com és l'agricultura", valora Benlloch. 

"D'aquesta manera, els horts socials urbans suposen un element d'oci, permetent als veïns i veïnes conrear el seu propi hort, però també posen en valor la nostra tradició agrícola", assenyala l'alcalde. En aquesta línia, el primer edil recorda que "la nostra història agrícola és el que ens ha permès ser la ciutat que som; des de l'agricultura va sorgir també la nostra indústria taulellera, la tecnologia i la ciutat de serveis que hui és Vila-real, una ciutat que avança". "Però no hem d'oblidar tampoc que tenim tot allò necessari per a impulsar la nostra agricultura com a element de futur: tenim el clima, l'aigua, la terra i gent amb ganes. Els horts urbans són, en aquest sentit, un element de formació molt interessant del qual poden nàixer altres projectes", argumenta l'alcalde. 

Els horts socials Fila 13 consten de 30 parcel·les d'ús individual i altres dues reservades per a entitats socials i formació, a més de tot l'equipament necessari per al cultiu ecològic de productes, en un terreny de 3.000 metres quadrats. "Vull agrair a les regidories implicades i de manera particular al propietari del solar, Manuel Breva, que ens ha facilitat el terreny, per haver fet possible aquest projecte. Un projecte que forma part dels 21 punts del pacte de govern signat en el 2011 i que demostra que aquest equip de govern compleix amb la seua paraula", argumenta Benlloch, qui ha volgut també demanar disculpes "per no haver-lo pogut fer abans, però havíem de trobar una parcel·la adequada, pròxima al nucli urbà i amb el proveïment d'aigua garantit, entre d'altres qüestions, com aquesta".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets