FITCarrer anuncia més de 30 companyies en la seua 28a edició

Vila-real - Vila-real inicia el compte enrere per a acollir una nova edició de l'esdeveniment més rellevant en l'agenda cultural de la ciutat, el FITCarrer, festival d'arts escèniques de carrer que tindrà lloc des del 30 d'abril fins a 3 de maig

Diaridelaplana.com - 21/04/2015

El certamen, sota el lema 'Màquina de creació teatral', s'engegarà dijous que ve amb la celebració de les III Jornades Professionals, que, en el seu tercer any, estaran dedicades a la reflexió sobre "Els projectes en construcció" en l'àmbit de les arts escèniques. 

Després d'una interessant successió de taules redones, debats i conferències, el congrés posarà el seu punt i final amb el lliurament del Premi Ramón Batalla a l'estudi, la innovació i la documentació en les arts de carrer. En la seua quarta edició, el guardó recaurà en Roser Vilà, productora, distribuïdora i fundadora de 23 Arts, en reconeixement a una extensa trajectòria professional en el sector. 

Durant l'acte de presentació del 28é FITCarrer Vila-real, Alberto Ibáñez, regidor de Cultura de Vila-real, ha destacat que "les arts escèniques permeten que Vila-real pose en pràctica un model de cultura transversal, que implica tant a ciutadans com a professionals i facilita un enriquiment cultural que, a més, es converteix en generador de nous llocs de treball". Per això, l'organització de FITCarrer aposta per reforçar els "trets de personalitat" propis d'aquest festival, seguint el rumb marcat des dels seus tres últimes edicions: descentralització de la programació, amb la consegüent inclusió dels barris en el mapa d'activitats, una línia de coproduccion amb companyies locals i el teatre de contingut crític i social. 

Pau Ayet, director del certamen, ha subratllat que el FITCarrer ha aconseguit ser més que un festival, ja que la seua proposta no es limita a la simple exhibició d'espectacles, sinó que "representa un espai de convergència entre artistes, col·laboradors, ajudants, institucions i ciutadania". "Gràcies a eixe esforç no visible, el projecte creix i atrau un major nombre d'espectadors cada any", assenyala. 

El director de FITCarrer ha fet també èmfasi en la consolidació de la línia de coproduccions que, iniciada en 2014 , va permetre que el públic poguera gaudir del gran format Marat Sade, fruit de la col·laboració entre la companyia local La Fam i l'organització del festival. Sobre la base d'aquest sistema de suports a les entitats locals, FITCarrer acollirà l'estrena de Destroyanas, espectacle de dansa-teatre en gran format de A Tempo Dansa, que s'estrenarà el divendres 1 de maig en la plaça Major de la ciutat. 

A més d'aquest espectacle, altres quatre coproducciones veuran la llum al llarg de les quatre jornades del festival d'arts escèniques, gràcies a una fórmula de gestió cultural que, en paraules de Ayet, "permet posar en valor les companyies locals, dotar-les dels espais i recursos econòmics necessaris". "Vila-real i el FITCarrer són l'estructura sobre la qual poden desenvolupar-se aquestes propostes de temàtica social, que permeten reflexionar i interpretar el món que ens envolta a través d'un codi peculiar: el llenguatge artístic", agrega. 

Com a novetat, FITCarrer oferirà quatre dies d'espectacles, un més de l'habitual, que estaran situats tant en l'àrea del casc històric com en els barris del municipi. La voluntat de crear sinergies entre àmbits de creació cultural farà possible, a més, que altres entitats municipals ocupen un paper destacat en l'agenda del festival. 

L'organització del certamen anima el públic a prendre els carrers i places de Vila-real des del 30 d'abril fins al 3 de maig i gaudir amb la presència de més de 30 companyies i al voltant de 60 hores d'espectacles. Dansa, circ, música, performances, teatre crític i social, programació gratuïta i per a totes les edats, conviden a gaudir d'una ciutat que durant uns dies es convertirà en l'epicentre de les arts escèniques de carrer.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets