Vila-real estalviarà 234.000 euros anuals en la factura de la llum

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real estalviarà al voltant de 234.000 euros anuals en la factura elèctrica, gràcies a les polítiques de millora de la gestió energètica que duu a terme la Regidoria de Territori.

Diaridelaplana.com - 28/09/2015

El regidor responsable de l'àrea, Emilio M. Obiol, ha encomanat un estudi en el qual els tècnics municipals han analitzat els paràmetres de contractació elèctrica i l'històric de consum anual en tots els subministraments. De l'anàlisi es desprén que la revisió de la contractació energètica suposarà un estalvi de prop de 234.000 euros anuals, entre la potència contractada i el consum real de les instal·lacions municipals.

En concret, dels 170 contractes amb els quals compta l'Ajuntament amb l'empresa Gas Natural Fenosa, 78 disposen de la tarifa 3.X. "Després de l'anàlisi, els enginyers municipals aconsellen la modificació de les potències contractades en 43 punts", indica. "Només amb la revisió de les potències pactades per a aquests 43 espais, s'aconsegueix un estalvi de 70.930,27 euros, sense IVA", afirma. "Es tracta d'una notícia important dins de la política d'estalvi que seguim i que", recalca, "economitza fons públics només canviant la potència contractada, sense tenir en compte el consum".

En aquest sentit, l'edil destaca l'exemple de l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, el recinte en el qual més s'economitza, amb una rebaixa de 7.961,62 euros anuals. "Hi havia una potència contractada de 198 kW, quan la mitjana més alta que s'ha consumit és entre 91 i 93, xifra molt inferior a la que s'havia estipulat en un primer moment, per la qual cosa s'ha optat per sol·licitar 73 kW", detalla Obiol. 

Un altre dels edificis amb major estalvi és el Conservatori Mestre Goterris, amb 4.181,69 euros, i la seu de la Policia Local, que compta amb dos contractes en els quals s'economitzaran més de 13.000 euros entre els dos. "Al cap i a la fi, el que s'ha fet és el que qualsevol llar de Vila-real hauria de fer en algun moment: negociar", assenyala. 

D'altra banda, Obiol ha anunciat que, dins de la tasca que ha realitzat el departament d'enginyeria de Territori, juntament amb els tècnics d'enllumenat de Serveis Públics, s'ha aconseguit, a més, un estalvi anual de 162.819,99 euros en el conveni amb Gas Natural Fenosa. "El 14 de maig de 2014 es va aprovar un contracte de dos anys amb l'empresa dotat amb un pressupost anual d'1.618.838,74 euros, amb IVA inclòs", explica. "Ara, i gràcies a les gestions realitzades, aconseguirem una reserva de quasi 163.000 euros, que són el resultat de restar-li al pressupost anual el consum estimat per a aquest 2015, que es calcula que serà d'1.456.018,76 euros", afirma. 

"Aquest estalvi conjunt de 234.000 euros anuals, que començarà a aplicar-se el pròxim any, és el resultat de les polítiques de major eficiència en la utilització de recursos d'aquest Ajuntament, el deure del qual és fer números, negociar i economitzar en l'ús dels fons públics", assegura el responsable de Territori. "Amb açò, volem transmetre als ciutadans la nostra preocupació per l'eficiència energètica, per la cura del medi ambient i per l'estalvi econòmic", apunta, i destaca la importància de "realitzar un simple gest com revisar les tarifes i contractes elèctrics a l'hora d'evitar la despesa d'uns fons que ara podran quedar-se en les arques municipals i que es destinaran a cobrir altres necessitats", conclou.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets