La Jornada d'Economia Social i SolidÓria de Tots Units advoca per un canvi de model econ˛mic

Vila-real - La necessitat de retornar a l'economia la seua finalitat primigŔnia, que Ús promoure de manera sostenible el desenvolupament personal, social i ambiental de l'Ússer humÓ, Ús la principal conclusiˇ de la Jornada d'Economia Social i SolidÓria amb la qual la Fundaciˇ Tots Units ha commemorat el seu 25Ú aniversari

Diaridelaplana.com - 02/10/2015

Més de 150 persones han participat en la trobada, que ha reflexionat sobre la necessitat d'un canvi del model econòmic que pose a la persona en el centre, tant en l'àmbit empresarial com a institucional. 

La jornada ha comptat amb la participació del reconegut economista, pare de l'Economia del Bé Comú, Christian Felber, qui ha presentat per primera vegada a Castelló les principals línies del seu model econòmic. Segons Felber, es tracta d'una iniciativa molt jove però amb una ràpida dispersió internacional perquè planteja un model econòmic alternatiu, complet i coherent, basat en els mateixos valors que ja estan en les constitucions nacionals: dignitat humana, solidaritat, sostenibilitat ecològica, cooperació, justícia social i democràcia. Aquest model proposa, per exemple, recompensar aquelles empreses que presenten un "balanç del ben comú" perquè els productes ètics, ecològics i regionals es convertisquen en més barats que els no ètics. Aquest és un dels 20 punts que componen aquest model, arreplegats en el seu llibre L'economia del bé comú.

Christian Felber ha assenyalat que aquest canvi ha de produir-se "de baix a dalt", des dels mateixos ciutadans i institucions més properes. Per això, s'ha alegrat per la recent creació del primer "camp d'energia" en la província de Castelló, un grup de 15 persones de diferents àmbits que pretén dialogar i difondre els principis de l'economia del bé comú per a poder començar a implementar el balanç del bé comú en aquelles empreses que vulguen iniciar-se en açò. 

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat pel matí la jornada, agraint a Fundació Tots Units el treball realitzat en aquesta localitat des de fa més de 25 anys. La trajectòria de l'entitat ha centrat la primera de les taules del seminari, que també ha donat veu a cinc persones que han compartit el seu testimoniatge en la cerca d'ocupació, entre d'altres ponències.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets