Economia impulsa un observatori de les dades de l'atur per a "radiografiar" el mercat laboral

Vila-real - La Regidoria d'Economia ha iniciat una sèrie d'estudis del mercat laboral a Vila-real per a conéixer el perfil dels aturats i les característiques de les contractacions que es generen en el municipi, amb l'objectiu "d'obtenir una radiografia de la realitat de l'ocupació local que ens permeta dissenyar noves polítiques de formació i foment de l'ocupació i adaptar els instruments de què disposem a les circumstàncies reals del nostre mercat laboral"

Diaridelaplana.com - 29/09/2015

A excepció del primer dels estudis, que correspon a les dades del passat mes de juny, les anàlisis del mercat laboral es realitzaran amb caràcter trimestral. "Del que es tracta és de tenir major informació i més desglossada d'una situació que afecta a dia de hui a més de 5.000 persones en la nostra ciutat. Lamentablement, els ajuntaments no disposem de competències per a crear ocupació, però tampoc podem quedar-nos de braços creuats. Per això, en la línia de les accions de foment de l'ocupació que portem desenvolupant en els últims anys a Vila-real, anem a impulsar aquest observatori del mercat laboral, analitzant les dades que ofereix mensualment el Servef i conscients també que les estadístiques no són només xifres, que darrere de cada número hi ha una persona que ho està passant malament", detalla l'edil. 

En aquesta línia, Parra explica que els estudis es complementaran amb el contacte continu amb entitats vinculades a la inserció laboral i la contractació per a obtenir una visió més global i en profunditat de la realitat. "Tenim clar que les dades del Servef només es refereixen a l'atur registrat, és a dir, a les persones que acudeixen a una oficina del Servef a inscriure's com a demandant d'ocupació. Però moltes vegades, per exemple en els casos dels nous titulats universitaris, persones que sí que volen i necessiten treballar no estan inscrites en el Servef i això és un obstacle amb el qual també hem de treballar", puntualitza.

De la primera de les anàlisis del mercat laboral, es desprén que el perfil mitjà de la persona aturada a Vila-real és el d'una dona (56%), procedent del sector serveis (60%) que no ha culminat la formació secundària (73%). "Aquest percentatge de persones sense formació secundària és una dada significativa, ja que ens diu que les accions que estem duent a terme a través, per exemple, del Taller d'Ocupació, en el qual s'ofereix un certificat professional, estan ben encaminades", assenyala Parra. Quant a les contractacions, en el mes de juny es van registrar 1.126 contractes, dels quals el 89% van ser temporals i en un 65% de jornada completa. Per sectors, el de serveis va ser el que més contractacions va formalitzar amb un 77%, si bé la regidora adverteix que les dades de l'estudi es refereixen exclusivament a un mes, el de juny, en el qual tradicionalment es produeix una major mobilitat laboral en aquest sector d'activitat.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets