El Ple aprova l'últim tràmit que permetrà licitar l'adequació de l'emblemàtic molí de la Vila

Vila-real - El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha donat llum verda a l'últim tràmit necessari per a traure a licitació el projecte d'adequació del molí de la Vila, que posarà en valor l'edifici, protegit en el pla general i l'origen del qual es remunta a inici del segle XV

Diaridelaplana.com - 28/09/2015

Per a poder licitar la seua rehabilitació, el Ple ha aprovat per unanimitat l'ampliació del percentatge de despesa a aplicar en l'anualitat de 2016. "Es tracta de l'últim pas que ens quedava per a poder contractar el projecte que ens permetrà recuperar per a la ciutat un edifici tan emblemàtic de la nostra història i el nostre patrimoni com és el molí de la Vila", detalla l'alcalde de la ciutat, José Benlloch. Juntament amb l'actuació sobre l'edifici, el projecte també contempla la millora de l'entorn.

El projecte compta amb un pressupost de 360.000 euros, a sufragar a parts iguals entre l'Ajuntament i la Diputació Provincial i en diverses anualitats. El finançament plurianual és, precisament, el que ha motivat l'ampliació del percentatge de despesa el 2016 necessari per a poder tramitar l'obra. A partir de l'entrada en vigor d'aquesta modificació, el consistori de Vila-real podrà licitar l'actuació i procedir a la contractació dels treballs. En concret, tal com recorda el primer edil, l'actuació contempla la intervenció en l'estructura de l'edifici, molt deteriorada, així com en el seu interior i la creació d'una zona enjardinada en l'entorn. 

El Ple ordinari de setembre, que ha pogut seguir-se en streaming en el canal municipal de Youtube, servirà també per a aprovar una declaració institucional per a adherir l'Ajuntament de Vila-real a la Xarxa de Ciutats Valencianes d'Acolliment a Persones Refugiades. "No podem acceptar com a inevitables les tragèdies humanes que viuen els refugiats ni les morts de persones que s'ofeguen en el Mediterrani o s'asfixien tancats en un camió. No els podem deixar a la mercé dels traficants de persones sense escrúpols en el camí cap a un futur millor", assenyala el document. "La dimensió de la crisi és inabordable per cap país en solitari. En aquestes circumstàncies és necessari que tots els països s'involucren al màxim", agrega. En aquest sentit, la declaració institucional manifesta la voluntat de l'Ajuntament de "contribuir amb decisió, iniciativa i des de la millor disposició al diàleg, en l'aportació d'algunes propostes que van en la línia de donar passos endavant". Per aquest motiu, el consistori de Vila-real ha posat en marxa un registre de famílies acollidores i recursos disponibles per a, en col·laboració amb altres administracions, donar resposta a aquesta crisi.

D'altra banda, el Ple ha aprovat també aquesta vesprada la modificació de les bases per a la concessió d'ajudes a les associacions locals per a la promoció i ús del valencià, així com la bonificació de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres a la Conselleria d'Educació per a procedir a la substitució de la coberta de fibrociment del col·legi públic Concepció Arenal.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets