Modificat el projecte de la Ciutat Esportiva per a garantir el drenatge en la Bassa d´Insa

Vila-real - El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat la modificació del projecte de la Ciutat Esportiva i del pla plurianual de pagaments de la infraestructura

Diaridelaplana.com - 01/12/2015

La sessió ordinària de novembre també ha donat llum verda als estatuts de la Fundació Pro Monestir de la Basílica de Sant Pascual, després de la revisió del document i l'esmena d'errors en la redacció.

"L'àrea de la Bassa d'Insa és una zona tradicionalment inundable i on es generen problemes en època de pluges. La modificació del projecte, avalada amb tots els informes tècnics, ha permès donar resposta a aquesta problemàtica, tal com s'ha pogut comprovar en l'últim episodi de pluges, en el qual el sistema de drenatge va funcionar a la perfecció", assenyala l'alcalde de Vila-real, José Benlloch. "La modificació del projecte redactada per l'arquitecte municipal era necessària i ens evitarà nous empastres en una zona que està cridada a ser un referent en el nostre projecte de Ciutat de la Salut i l'Esport. Però, evidentment, tota millora suposa també un increment del cost, que, en tractar-se d'un projecte plurianual, ha de veure's també reflectit en els percentatges de despesa aplicables a cada exercici", explica el primer edil.

En concret, sobre la base dels informes elaborats per l'arquitecte i la Intervenció municipal, la modificació pressupostària del projecte ascendeix a 3,2 milions d'euros, dels quals 980.000 s'imputaran en el pressupost de 2016, incloent la possible liquidació del projecte final d'obra. "A aquest equip de govern, com hem demostrat en multitud d'ocasions, ens agrada fer les coses bé. Per açò, les obres de la Ciutat Esportiva Municipal han inclòs aquesta millora que dóna resposta a un problema històric en la zona i que s'ha demostrat, a més, eficaç per a evitar les inundacions que patia històricament aquest terreny", detalla Benlloch. La modificació del projecte inclou també l'ampliació de les zones de vestuaris i de l'àrea d'atletisme.

A més, el Ple municipal de novembre ha aprovat el canvi en els estatuts de la Fundació Pro Monestir de Sant Pascual, esmenant alguns errors detectats en el document i permetent, d'aquesta manera, avançar en la constitució formal de l'entitat. La nova fundació, de la qual forma part l'Ajuntament de Vila-real com a patró fundador, persegueix posar en valor el patrimoni cultural i religiós relacionat amb la basílica del patró de la ciutat.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets