La campanya itinerant sobre l'adequat reciclatge dels residus electr˛nics arriba hui i demÓ

Vila-real - Vila-real s'ha sumat, a travÚs de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi ClimÓtic, a la campanya 'Recicla els teus aparells elŔctrics i electr˛nics', impulsada per la Generalitat Valenciana juntament amb l'European Recycling Platform i diverses entitats

Diaridelaplana.com - 30/11/2015

La iniciativa ha arribat hui a la ciutat, on estarà fins demà, amb l'objectiu d'informar als ciutadans sobre la importància de reciclar tot allò que funciona amb electricitat, piles o combustible, i especialment, de fer-ho adequadament.

"Dipositar aquests aparells en espais no habilitats per a açò pot suposar un greu perjudici per al medi ambient", explica l'edil de l'àrea, Josep Pasqual Sancho, qui ha indicat que "aquests electrodomèstics contenen un 93% de peces contaminants, per la qual cosa si s'abandonen en qualsevol lloc o no es porten al recinte adequat, poden acabar filtrant components químics tòxics a les aigües i a la terra". Per açò, ha fet una crida als vila-realencs perquè participen de la campanya i facen una gestió correcta d'aquest tipus de residus durant tot l'any.

"Molta gent segueix resistint-se a reciclar els seus electrodomèstics de forma adequada perquè desconeixen que tenim un ecoparc fix i mòbil, o simplement perquè no saben que la ciutat compta amb un servei gratuït de recollida de voluminosos a domicili", explica. En aquest sentit, apunta que "pocs saben que quan renoves un electrodomèstic, siga el que siga, en la tenda on adquireixes el nou producte poden fer-se càrrec de l'antic i si simplement vols desfer-te d'un aparell xicotet sense comprar un altre nou, les tendes de més de 400 metres quadrats tenen l'obligació d'acceptar el que ja no uses".

Aquest és el missatge que entre hui i demà difondran els bici-informadors, que, a més, arreplegaran en els seus remolcs els xicotets aparells elèctrics i electrònics d'aquells veïns que ho desitgen. "Poden aportar productes d'un màxim de 25 centímetres, com a telèfons mòbils, tabletes, planxes, espremedores, depiladores… que es portaran fins a un punt net", explica Sancho, qui afirma que "és un xicotet esforç amb un benefici molt gran per al medi ambient i perquè la Terra siga un lloc més saludable i sostenible on viure". El servei d'informació i recollida recorrerà els principals carrers en horari de 9.00 a 14.00 hores. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets