Vila-real estreny llaços amb Sacile en una visita institucional per a impulsar el turisme

Vila-real - Una delegació municipal ha participat recentment en una visita institucional a la ciutat italiana de Sacile, amb la qual està agermanada, i en la qual ha aprofitat per a promocionar-se a nivell turístic i per a participar en trobades d'intercanvi de coneixements, amb una destacada presència del servei de Protecció Civil en un simulacre organitzat pel Gruppo Comunale Volontari di Protezione Civile Sacile

Diaridelaplana.com - 14/12/2015

La delegació, formada pel primer tinent d'alcalde, Pasqual Batalla, l'edil de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i tres membres del cos de Protecció Civil, ha sigut convidada a participar en la festa d'agermanament de Sacile amb el municipi croat de Novigrad-Cittanova, en la celebració del qual també ha estat present la ciutat francesa de la Réole, amb qui també està agermanada la localitat italiana. 

Entre les activitats organitzades, els representants vila-realencs han inaugurat una exposició promocional de les ciutats agermanades, on Vila-real ha aprofitat per a "oferir als visitants el millor de si mateixa", indica Batalla. "Els qui han passat per la mostra han pogut conèixer molt millor la nostra ciutat, a través de fullets i altres elements publicitaris que s'han establit per a atraure a potencials turistes", assegura. "Les nostres tradicions, la nostra història, el nostre patrimoni, la rica i variada gastronomia local, el marc incomparable de la nostra natura, el nostre equip de futbol de primera… tot el que pot resultar d'interès al visitant, ha sigut exposat en la mostra", assegura. 

Durant la visita institucional, la delegació també ha estat present en la festa de la signatura oficial del pacte d'agermanament entre la ciutat italiana i la croata, en la qual també s'ha realitzat del concurs de disseny de postals de Nadal realitzat pels xiquets de Sacile, una tradició emmarcada en la festivitat del seu patró, Sant Nicolás. D'altra banda, els efectius de Protecció Civil de Vila-real han participat activament en la convocatòria que va realitzar el Gruppo Comunale di Protezione Civile Sacile per a donar a conèixer als cossos de les diferents ciutats germanades la seua forma de treball, que va finalitzar amb un simulacre de rescat en el riu Livenza conjunt entre els efectius de tots els municipis assistents a la cita. 

Els representants vila-realencs també han mantingut dues reunions amb els seus homòlegs italians per a tractar sobre projectes conjunts ja iniciats, com el Medes, de mediació escolar, en les quals s'ha tractat la possibilitat de realitzar futurs intercanvis entre els centres educatius de Vila-real i Sacile i també per a presentar el teixit associatiu de Vila-real a la ciutat germanada i compartir experiències. 

"Ha sigut una visita molt fructífera", explica Batalla, qui destaca que "és una oportunitat única per a establir llaços de cooperació mútua per a afavorir el contacte entre persones i l'intercanvi d'idees". "Ha sigut molt interessant, perquè hem pernoctat en cases d'autòctons, amb una relació directa i constant i d'els qui hem après més sobre la seua cultura i hospitalitat", expressa. "A més, d'aquestes trobades sempre ixen noves idees i projectes, com una possible trobada especialitzada de cossos de Protecció Civil, entre moltes altres propostes que s'han tractat", assegura, "d'ací la importància dels agermanaments, perquè es pot fer un gran treball per a dirigir-nos cap a una Europa dels estats, fort, cohesionada i social".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets