Vila-real impulsa la primera xarxa estatal de ciutats mediadores

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real i el municipi andalús de Los Palacios han signat un protocol d'intencions per a impulsar la creació d'una xarxa estatal de ciutats mediadores que arreplegue l'experiència i l'aval vila-realenc amb l'objectiu d'expandir la mediació i la formació en aquesta metodologia com a "millor fórmula per a fer front, des de la prevenció i el foment de la cultura del diàleg i la convivència, als creixents casos d'assetjament escolar o bullying que lamentablement estem vivint en els últims mesos al país

Diaridelaplana.com - 15/02/2016

Amb aquesta premissa, el consistori vila-realenc i Los Palacios sumen esforços, amb el mediador Pedro García Aguado com a padrí d'excepció, en un protocol que cristal·litzarà en els pròxims mesos en un conveni al que es podran sumar "els municipis que, com Vila-real i Los Palacios, vulguen apostar per la resolució pacífica de conflictes i el consens".

"A Vila-real portem ja anys formant i promovent la cultura de la mediació, tant en l'entorn urbà des de la nostra unitat policial pionera o la càtedra de l'UJI com a les aules, amb la Jornades d'Alumnes Mediadors, celebrades aquesta mateixa setmana, o el programa Mediem com a principals referents", assenyala l'alcalde. "No podem ignorar els creixents casos d'assetjament escolar o bullying que hem patit al país en els últims mesos. Com a institucions més properes als ciutadans, als ajuntaments aquesta situació ens preocupa i per això treballem ja des de fa anys en la formació en tècniques mediadores també a l'aula, com una filosofia de convivència i relació i, per tant, també de prevenció. La xarxa estatal pot ser molt profitosa per a sumar esforços en la lluita contra aquesta situació", agrega Benlloch.

Amb aquest objectiu, José Benlloch, ha aprofitat la visita d'una delegació de la localitat sevillana de Los Palacios, encapçalada per la tinent d'alcalde, Carmen María Molina, per a participar en les VII Jornades d'Alumnes Mediadors, per a començar a treballar en la constitució de la futura xarxa de ciutats mediadores. "El nostre municipi no té tanta experiència com Vila-real en mediació, ja que vam posar en marxa un centre de mediació fa poc menys d'un any i, per això, volem absorbir tota la professionalitat i l'experiència de Vila-real per a desenvolupar-la en el nostre municipi", explica Molina. "És molt important la tasca que s'ha desenvolupat a Vila-real per part de l'Administració i de professors, pares, alumnes, professionals i tècnics i tots els agents involucrats, cosa que també requereix de molta voluntat política, per a donar suport a aquests projectes", destaca.

"Aquest protocol posa de manifest el nostre compromís de seguir treballant en la creació d'aquesta xarxa", apunta Benlloch, "i gràcies a la cooperació de Los Palacios, en breu podrà ser una realitat". "Anem a convidar a més ciutats que sabem que estan impulsant experiències molt potents en matèria de mediació, perquè volem aprendre d'elles, seguir creixent i posant en comú idees per a millorar i aprendre uns d'uns altres", assegura. Després del conveni, el següent pas serà "fer els contactes necessaris per a anar al Govern d'Espanya i sol·licitar la creació de la xarxa, que llançarà un missatge per la pau, el diàleg i la convivència com a solució als conflictes". 

Per la seua banda, el mediador Pedro García Aguado, conegut pel seu programa de televisió Hermano mayor, afirma que "la mediació està prenent cada dia més protagonisme i, possiblement, serà tinguda més en compte com a forma jurídica el dia de demà". "Porte set anys intervenint en conflictes i el fet de poder desenvolupar una xarxa de ciutats mediadores servirà per a obrir les portes a moltes famílies perquè puguen resoldre els conflictes sense una batalla campal, a través d'allò amistós i amb el compromís arribar a acords que afavorisquen a tots", conclou.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets