El Taller d'Ocupació arriba al seu equador

Vila-real - El Taller d'Ocupació 2015/2016 ha arribat al seu equador i els 24 alumnes-treballadors estan a punt de començar el segon apartat del curs

Diaridelaplana.com - 14/03/2016

D'aquesta manera, els participants en l'especialitat d'Atenció soci-sanitària a persones dependents en institucions socials iniciaran el treball pràctic el pròxim 5 d'abril i aquest es perllongarà fins al 22 de juliol. Enguany, a les pràctiques en la residència per a majors Verge de Gràcia i en la de persones amb discapacitat intel·lectual, s'incorporaran també, gràcies a un conveni amb l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA), el centre Molí la Vila, que ja ha rebut l'autorització del Servef. 

"Es tracta d'una molt bona notícia, ja que amb la incorporació d'aquest centre, els alumnes rebran una formació pràctica completa i en tots els àmbits", indica la regidora d'Economia, Maria Dolores Parra. Entre les tasques que realitzen, es troben l'atenció a l'usuari tant en l'àmbit bio-psicosocial, en tasques com la higiene o l'alimentació, com en l'àmbit lúdic i d'animació social. En aquest apartat, els alumnes realitzen diversos tallers i activitats d'animació sociocultural en el centre de treball. 

Per la seua banda, els participants en el mòdul de Creació i gestió de viatges combinats i esdeveniments ja han pogut començar les seues pràctiques laborals, gràcies a la participació en projectes municipals, especialment centrats en la celebració de congressos i protocol. En concret, els alumnes-treballadors d'aquesta especialitat han col·laborat en esdeveniments com les VII Jornades d'alumnes mediadors, la Jornada Vilaemprén i en els actes de les festes fundacionals, com l'ofrena al rei Jaume I, el lliurament dels Premis 20 de Febrer i l'homenatge a la reina i dames de 2015. El II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que tindrà lloc el 13, 14 i 15 d'abril, la proclamació de la reina de les festes de 2016 o la Fira del Llibre de maig són uns altres dels esdeveniments en els quals treballaran els alumnes, que completen la seua formació amb pràctiques a la Casa de Polo, el Museu Etnològic del Termet, la Casa-museu de Llorens Poy o l'Oficina de Turisme.

El Taller d'Ocupació és un programa dirigit a aturats majors de 25 anys, en el qual es combina la formació teòrica destinada a l'obtenció del Certificat de Professionalitat amb la realització d'un treball efectiu. Els alumnes acudeixen a formar-se a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), centre homologat pel Servef, i estan contractats per l'Ajuntament de Vila-real amb un contracte per a la formació amb una durada de 1.440 hores durant nou mesos. El taller va començar el passat 16 de novembre i es perllongarà fins al 15 d'agost.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets