Economia se suma al pla de Garantia Juvenil

Vila-real - Després de presentar els itineraris formatius per a la consolidació empresarial, l'impuls de l'emprenedoria, el comerç i la formació per a agricultors, la Regidoria d'Economia ha donat a conéixer els nous itineraris per a l'orientació laboral

Diaridelaplana.com - 15/03/2016

Un total de vuit cursos i tallers, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç i la Diputació de Castelló, conformen el programa.

D'aquesta manera, tant durant el primer semestre d'enguany, com durant el segon, s'oferiran els cursos Després de l'institut, què puc fer? i el titulat Amb la meua experiència laboral i sense treball… què faig ara? El primer, que s'impartirà els dies 29 i 30 de març de 9.00 a 14.00 hores en el Viver d'Empreses de Vila-real, utilitzarà la metodologia coaching, amb una hora de tutoria individualitzada, per a orientar els joves que han acabat el Batxillerat o algun cicle, fins i tot els estudis universitaris, a continuar la seua formació cap a altres estudis superiors o cap a la cerca d'una ocupació de forma efectiva. 

El segon, que s'impartirà en el mateix horari i també al Viver, es realitzarà els dies 15 i 18 d'abril i també comptarà amb un apartat de formació teòrica i amb un altre d'assessorament personalitzat mitjançant la metodologia de coaching, per a ajudar a persones que "bé amb estudis o sense ells, compten amb una àmplia experiència professional però necessiten millorar i reincorporar-se al mercat laboral", explica la regidora d'Economia, Maria Dolores Parra, qui recorda que "tots els cursos que programem són gratuïts i estan avalats i realitzats en col·laboració amb la Cambra de Comerç i la Diputació de Castelló". 

En aquesta línia, la programació compta amb altres cursos de la Diputació als quals es poden sumar els vila-realencs, dirigits a superar amb èxit una entrevista de treball (25, 26 i 27 d'abril), així com a parlar en públic (6, 7, 8 i 9 de juny) i a potenciar la cerca d'ocupació a través de Linkedin (20 i 21 de juny). A aquests seminari se sumen un taller d'intel·ligència emocional i educació (10, 12 i 13 de maig) i un altre de xarxes socials i ocupació (14, 15, 16 i 17 de juny). 

D'altra banda, Parra, qui ha estat acompanyada del director de formació de la Cambra de Comerç, Javier Valls, ha anunciat la col·laboració de Vila-real amb el pla estatal de Garantia Juvenil, una iniciativa europea que pretén facilitar l'accés als joves al mercat de treball després d'haver finalitzat els seus estudis o quedar aturats. 

Pel seu costat, la Cambra de Comerç posa a l'abast dels vila-realencs el projecte, dirigit a menors de 30 anys en el Viver d'Empreses, amb l'objectiu de "aconseguir el màxim canvi i evolució en les perspectives de les persones, dissenyant de forma personalitzada el seu itinerari d'inserció perquè puguen aconseguir les seues metes", en paraules de Valls. El programa compta amb tres subapartats, el de capacitació, un pla de mobilitat -que posa als usuaris en contacte amb empreses en l'estranger per a realitzar pràctiques- i el de formació dual. 

"Es tracta d'una formació feta pràcticament a mesura per a cada usuari, encara que amb parts troncals que ofereix àmplies possibilitats, bé siga a través de l'impuls del seu propi negoci o ajudant-lo a la incorporació al mercat laboral", explica. En el primer dels casos, el jove emprenedor rebria, a més de la formació necessària i l'acompanyament permanent d'un tutor orientador durant tot el procés, 1.800 euros d'ajuda per a la creació del seu negoci. En el segon dels casos, les empreses que contracten a aquests joves rebran 1.500 euros.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets