Tres festivals amb projecció internacional activen la programació cultural d'abril

Vila-real - La programació cultural de Vila-real compta en aquest segon trimestre de l'any amb tres festivals emblema que prometen atraure a milers de visitants a la ciutat

Diaridelaplana.com - 05/04/2016

El Màgia x ací, que s'ha celebrat aquest cap de setmana, la cinquena edició del Vila-real en dansa, programat per a juny i, sobretot, el FITCarrer, que arriba a la 29a edició, són els tres principals esdeveniments d'una agenda repleta d'activitats, espectacles, concerts, audicions i exposicions per a tots els públics. 

Mags de marcat prestigi internacional s'han donat cita aquests dies a la ciutat, dins la novena edició del Màgia x ací, que s'ha acomiadat hui del públic vila-realenc amb la Gala Infantil després de quatre dies d'espectacles, trucs i il·lusió. Una altra de les grans apostes culturals d'abril és la Mostra d'art i creativitat TEST, fins a l'1 de maig a El Convent, i l'exposició Quique. 60 anys dibuixant humor, fins al 22 de maig a la Casa de Polo. La projecció del documental Aïllats o la representació teatral de Marits i mullers, de Woody Allen, són altres de les propostes d'aquest mes, a les quals se sumen les III Jornades de Pintura Ràpida al Termet, el II Cicle de Música Antiga Ciutat de Vila-real, audicions acadèmiques o la presentació del llibre La memòria del sabor. L'agenda cultural portarà també a la ciutat l'espectacle Ara Pacis II, de Xarxa Teatre, dansa contemporània i el concert de Joves intèrprets IV, sense oblidar el Memorial Democràtic, centrat en Els 80 anys de Guerra Civil a la vila.

Al maig, el gran protagonista serà el Festival Internacional de Teatre de Carrer (FitCarrer), que del 5 al 8 atraurà a la ciutat a nombroses companyies arribades de tot el món que faran vibrar el públic amb els seus espectacles en espais oberts. Audicions acadèmiques, una nova sessió del cicle Auditiva, a càrrec de ZA!, el concert de la Banda Municipal de València o les exhibicions de final de curs de les escoles municipals de dansa o de teatre completen la programació, que commemorarà també el Dia Internacional dels Museus i comptarà amb el cicle Imaginària Fotografia a la primavera 2016, del 13 de maig al 26 de juny, que mostrarà els treballs Pequinesos i 6000 Estúpids i 10 més

El festival Vila-real en Dansa, que celebra la seua cinquena edició, serà la protagonista del mes de juny, amb tres dies (3, 4 i 5) de dansa contemporània breu i gratuïta a l'Auditori. Una nova mostra teatral de l'EMT, Auditiva i un festival de ballet formaran part de la programació, que també comptarà amb la versió estiuenca de l'Escola Municipal de Dansa (del 6 al 30), un concert d'Spanish Brass Luur Metalls i l'Orquestra Supramúsica, així com amb un concert de música moderna, el XXVII Festival Missioner (el dia 18), el concert de cloenda del curs 2015-2016 de la Banda Jove de l'Escola de Música de la Unió Musical La Lira (el 25) o l'exposició fotogràfica Entorn, a càrrec dels alumnes del curs de fotografia 2015-2016 de l'Espai Jove, del 30 al 10 de juliol, amb la qual es tanca l'agenda cultural del segon trimestre de l'any.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets