Vila-real porta a Educació les deficičncies estructurals del col·legi José Soriano

Vila-real - La Regidoria de Territori comunicarŕ a la Conselleria d'Educació els problemes estructurals detectats en la coberta del col·legi José Soriano

Diaridelaplana.com - 08/04/2016

Les deficiències afecten especialment al menjador del centre i, fins a hui, han sigut assumides per l'Ajuntament.

"Des de fa al voltant de dos anys, les queixes de la direcció del centre sobre les contínues filtracions en el menjador són una constant i ha arribat al punt que són quasi inassumibles per a l'Ajuntament", lamenta Obiol. En aquest sentit, l'edil explica que, "encara que tenim competències en el manteniment dels col·legis, els tècnics d'Urbanisme diuen ben clar en els seus informes que aquest no és un problema de manteniment, més encara quan es tracta d'un centre nou, sinó que respon a vicis ocults que fan referència a l'habitabilitat de l'immoble". 

"Hem fet diverses reparacions en el menjador, que és la part més afectada, hem segellat embornals, hem tapat forats, hem utilitzat fibra de vidre i, fins i tot, hem aplicat quatre capes de pintura, però res d'això serveix quan ens trobem davant un problema estructural, per la qual cosa els tècnics recomanen realitzar una intervenció integral en tota la coberta i, per descomptat, comunicar-ho a la Conselleria", assegura. La superfície del sostre del menjador, de 400 metres quadrats, està fabricada amb un sistema de coberta invertida, mentre que la resta del centre educatiu es va construir amb un altre sistema prefabricat per mòduls diferent. 

"Parlem d'un centre que es va recepcionar durant el primer any del govern progressista, el 2011, i existeix un termini de tres anys per a comunicar vicis o defectes de construcció de les instal·lacions", manifesta Obiol. "Per això, i tenint en compte que es tracta d'un problema que afecta les condicions d'habitabilitat, s'ha decidit donar part a la Conselleria per a veure si la intervenció pot ser sufragada per l'ens autonòmic", afegeix. Mentrestant, "la comunitat educativa pot estar tranquil·la, perquè ho solucionarem com fins ara i enviarem les factures a la Conselleria". 

La construcció del col·legi José Soriano va costar 4,7 milions d'euros i va ser impulsada i gestionada per Ciegsa, "empresa que està immersa en un conjunt de situacions irregulars i que ací a Vila-real, segons els nostres criteris tècnics, també va construir amb deficiències", conclou l'edil. Obiol agraeix a la comunitat educativa i a l'equip directiu del centre "la responsabilitat i la paciència que han mostrat en tot moment".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets