El Centre de Congressos reuneix experts i aficionats el debat dels bous al carrer

Vila-real - El Centre de Congressos i Convencions El Molí ha acollit la jornada de debat i reflexió Bous al Carrer. Vila-real 2016, que ha congregat uns 200 aficionats i experts arribats des de tots els punts de la Comunitat Valenciana per a tractar qüestions com la seguretat en els festejos taurins, el compliment de la normativa i la situació actual d'aquesta festa popular

Diaridelaplana.com - 11/04/2016

 L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, han inaugurat una trobada que ha comptat també amb professionals com els metges José Ventura i Gustavo Traver; l'inspector de la Policia de la Generalitat Vicente Oliver; la directora territorial de la Conselleria de Justícia, Susana Fernández; a més de diputats, alcaldes de diversos municipis, policies locals, penyistes i aficionats, amb una destacada presència de representants del sector a Vila-real. 

La trobada, enfocada com una reflexió i anàlisi dels festejos taurins tradicionals, ha servit per a debatre temes com la preparació específica dels doctors presents en festejos de bous al carrer o la importància del manteniment de cadafals i barreres per a garantir la seguretat, entre altres qüestions relacionades amb la seguretat i amb el compliment de la normativa reguladora de la festa.

Benlloch ha valorat de forma molt positiva aquesta trobada, ja que "no solament potencia la marca de Ciutat de Congressos i impulsa de nou el principal paratge de la nostra ciutat, com és el Termet, sinó que posa de manifest la gran afició dels vila-realencs per una festa que forma part de la nostra història i de les nostres tradicions". Una pràctica que ha de celebrar-se "garantint en tot moment la seguretat dels participants, però també des del respecte pel benestar de l'animal". En aquesta línia, l'alcalde destaca la important xifra d'aficionats taurins de tota la província i de la Comunitat que acudeixen a la ciutat durant la celebració de les festes patronals de maig i setembre atrets pel bou per la vila, i ha posat l'accent en la complexitat d'organitzar aquest tipus d'actes, que han d'estar coordinats per cossos de seguretat, sanitaris i tècnics municipals perquè els assistents puguen gaudir d'uns festejos que solament el 2015 han celebrat més de 8.000 esdeveniments a la Comunitat.

Per la seua banda, el director general ha destacat l'aposta de la Generalitat per dotar els bous al carrer "d'una major seguretat, millorar la resposta sanitària, minimitzar els perills i evitar la picardia". Per a açò, afegeix, "el paper de l'aficionat, del col·laborador voluntari, de l'expert taurí i del mateix director del festeig és essencial". Per aquest motiu, ha anunciat que el Consell reeditarà el Manual del col·laborador voluntari, guia publicada l'any 2009 que es revisarà per a posar-la al dia.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets