FITCarrer aposta per la creació amb ajudes a quatre espectacles de la 29a edició

Vila-real - FITCarrer, el Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real, compleix 29 anys el pròxim mes de maig portant a la ciutat els millors espectacles de carrer, tant nacionals com internacionals

Diaridelaplana.com - 12/04/2016

 En la seua aposta per la cultura i les arts escèniques, FITCarrer segueix en aquesta edició donant suport a les companyies i la creació, amb quatre ajudes destinades a afavorir el desenvolupament de noves propostes teatrals, que se sumen a la coproducció Eterfeel en la qual participa el festival. "El suport econòmic és imprescindible per a facilitar el treball als creadors, que puguen dur a terme les seues propostes en condicions dignes i mostrar-les en un aparador tan important com és aquest festival, que creix imparable per la seua línia compromesa amb l'art i la societat", valora el regidor de Cultura, Eduardo Pérez.

Una d'aquestes ajudes està destinada a una companyia local, Scura Splats, que presentarà en estrena Satsuma 3.0, un espectacle itinerant sobre xanques en el qual conflueixen diferents tècniques d'animació com malabars, cançons, acrobàcies, contes i un innovador domini de les xanques de pintor amb les quals els actors es mouen com si portaren un escenari sota els seus peus. Les companyies catalanes Marta Sitjà, amb el seu espectacle Ambicions, i La Industrial Teatrera, amb Nàufrags, rebran també una ajuda que reconeix les seues dilatades trajectòries en el món teatral. Tots dos treballs, en clau de clown però de maneres molt diferents, tracten temes socials d'impacte emocional, una de manera més directa i irònica i l'altra, d'una manera més poètica i sense text però que conviden igualment a la reflexió. I també amb poesia però en codi de dansa, la francesa Claire Ducreux presentarà en el festival la seua nova peça Silencis, encara en procés, abans de la seua estrena a la Fira Tàrrega el setembre que ve.

"Els creadors necessiten ajudes d'aquest tipus per a crear i és molt productiu que el públic comence a veure espectacles que estan en procés de creació, que puguen valorar el camí del treball i no solament el final. No oblidem que aquesta professió és artesana i necessita viure aquest recorregut amb ajuda del públic, i més quan parlem de treballs de carrer, per a evolucionar l'espectacle, fer-lo créixer i traure el millor", explica Pau Ayet, director artístic del FITCarrer.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets