Un total de 32 locals ofereixen fins al 8 de maig els aperitius més innovadors

Vila-real - Un total de 32 bars i restaurants participaran, des d'aquest dijous, 14 d'abril, fins al 8 de maig, en la X Ruta de la Tapa, la cita gastronòmica "més important de la ciutat i la més antiga i de major qualitat de la província de Castelló, on és la degana"

Diaridelaplana.com - 13/04/2016

Així ho ha afirmat el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, qui ha presentat aquest matí les novetats d'una iniciativa que "s'ha convertit en un exemple a seguir per a altres municipis de tot el país, amb establiments que ofereixen tapes de gran nivell, qualitat i disseny i sabor".

En aquesta nova edició, que comença aquest dijous, els 32 bars i restaurants que participen oferiran, un any més, la possibilitat de degustar una tapa de creació pròpia acompanyada d'una beguda per tan sols 3 euros. "Si fa un any, amb 30 participants, es van vendre 37.288 tapes i es va generar un volum econòmic de 93.220 euros, enguany amb 32 locals esperem superar els 100.000 euros i les 40.000 unitats de tapes venudes", assenyala Obiol, qui destaca que "les dates, coincidents amb el FITCarrer i a les portes de les festes de Sant Pasqual, ens fan pensar que ajudaran a multiplicar els efectes econòmics, ja que, a més, comptem amb el factor que cada any vénen més persones de fora de Vila-real". 

El llibret d'enguany, a més d'oferir tota la informació relativa a les tapes de cada establiment, amb una descripció d'ingredients i amb el mapa on se situa cada local, compta amb diversos tapaports i un espai per a realitzar suggeriments, i disposa d'un segon format "més còmode, pràctic i útil per a tenir la informació més precisa en el mínim espai", indica Obiol, qui destaca que "els suggeriments ens ajuden a seguir millorant la ruta de cara a la pròxima edició, igual que hem fet tots aquests anys amb els participants, a els qui hem escoltat abans i després". 

A més dels tradicionals regals que se sortegen entre els qui emplenen el tapaport i ho dipositen en les urnes dels establiments, enguany estan en joc un telèfon mòbil d'última generació i dos televisors i s'està preparant "com a colofó" la presència d'un reconegut cuiner valencià que oferirà una conferència pràctica dirigida a professionals i al públic en general, en la qual parlarà sobre cuina valenciana. El tapaport servirà també als usuaris per a votar les millors creacions, convertint-se així en el jurat popular del certamen, que se sumarà al jurat professional, compost per experts d'alt nivell, que valorarà la millor tapa de lliure elecció, la millor tapa amb taronja, així com la més innovadora i la millor que haja apostat pels celíacs i que en finalitzar l'edició lliurarà els premis. 

El responsable de Turisme ha recordat que la X Ruta de la Tapa manté el caràcter solidari que fa quatre anys va començar amb el pagament d'una quota d'inscripció voluntària de 50 euros per als locals, que s'integren en un xec que, posteriorment, es lliura a entitats solidàries de la ciutat per a ajudar als més desfavorits. Obiol, qui ha reiterat el seu agraïment a PuntCastelló, així com a la Associació Gastronòmica i Cultural de Vila-real, a la Diputació de Castelló, a l'Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (Acecova) i a tots els participants, ha animat a gaudir d'aquesta "festa dels sabors innovadora i solidària que potencia els productes valencians com la taronja i que impulsa l'economia local". L'horari en el qual se serviran les tapes és de dijous a diumenge, de 12.00 a 14.00 hores i de 19.00 a 21.00 hores. 

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets