Vila-real serā escenari de l'estrena de l'espectacle Ara Pacis II

Vila-real - La plaįa Major serā escenari de l'estrena D´ Ara Pacis II, espectacle de gran format de la companyia Xarxa Teatre, en la coproducciķ de la qual colˇlabora el consistori

Diaridelaplana.com - 21/04/2016

L'alcalde, José Benlloch, acompanyat per l'edil de Cultura, Eduardo Pérez, i els directors de Xarxa Teatre, Nel·lo Vilanova i Leandre Escamilla, ha presentat la producció, i ha destacat l'orgull que representa per a Vila-real comptar amb una firma de la talla de Xarxa Teatre, amb una "trajectòria i una aportació a la cultura de la terra indispensables". "Aquesta companyia porta el nom de Vila-real i d'aquest territori per tot el món i s'ha convertit un autèntic referent internacional", apunta el primer edil, "per això, hem de valorar i potenciar no solament aquesta important labor, sinó també el valor afegit de generar economia i ocupació entre diferents sectors empresarials que es retroalimenten entre ells i la creativitat i innovació de cadascuna de les seues obres".

Representacions que pretenen "fer reflexionar a la societat", tal com han explicat els directors de la companyia, que han destacat el seu agraïment a l'Ajuntament de Vila-real, que ha aportat 30.000 euros a una coproducció en la qual també han participat festivals de tot el món. "Un work in progress amb actuacions previstes a tot el món que parla sobre la gran incongruència i la bogeria d'aquells que pensen que és necessari fer la guerra per a aconseguir la pau", relaten. L'espectacle, amb el segell únic de Xarxa Teatre, enfronta conceptes com l'art, l'amor o la solidaritat amb el món de les "brutalitats, on l'ésser humà arriba als punts més menyspreables, amb l'objectiu de fer reflexionar". 

En aquest sentit, l'edil de Cultura considera que el missatge que llança Ara Pacis "és molt necessari, especialment en temps com els quals vivim", per la qual cosa ha agraït a Xarxa Teatre la seua obstinació per estrenar "a casa" aquest espectacle únic. En la mateixa línia, Benlloch ha posat l'accent en la responsabilitat dels ajuntaments a l'hora d'ajudar les companyies nascudes en els seus municipis i ha mostrat l'orgull que suposa per als vila-realencs comptar amb una companyia "essencial en l'impuls del teatre de carrer que ha marcat la nostra identitat i que ha exportat el talent i el nom de la ciutat per tot el món".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets