Joventut tanca el 2015 amb un increment de 6.355 usuaris

Vila-real - Vila-real s'ha convertit en tot un referent en matèria de polítiques juvenils després de diversos anys per a dotar a la Regidoria de Joventut d'una programació estable

Diaridelaplana.com - 22/04/2016

Vila-real s'ha convertit en tot un referent en la província en matèria de polítiques juvenils després de diversos anys de "intens treball" per a dotar a la Regidoria de Joventut d'una programació estable sobre quatre pilars fonamentals: la formació per a l'ocupació, la inclusió, donar veu als joves i l'autogestió per part d'aquest col·lectiu. Així ho ha assenyalat hui l'edil responsable de l'àrea, Xavier Ochando, en la presentació de la Memòria de Joventut del 2015, que posa de nou de manifest l'increment d'usuaris que han passat per les 342 activitats organitzades tant dins com fóra del Espai Jove, amb 6.355 joves més que en 2014. 

"Estem molt orgullosos del marcat canvi que li hem donat a una Regidoria que en 2011, quan vam arribar a l'equip de govern, tenia greus manques per la gestió que va fer el PP", explica Ochando. "En eixe moment", recorda, "vam assumir el repte de demostrar amb fets i no amb paraules que per a nosaltres els joves no són el futur, sinó el present i que som conscients que sense ells no hi ha futur possible". L'edil destaca aquest creixement en el nombre d'usuaris, amb una mitjana mensual de 3.871 persones, un èxit que atribueix a l'impuls d'una programació que aposta per quatre eixos "imprescindibles". 

En aquest sentit, s'ha apostat per la formació per a l'ocupació, que s'ha multiplicat passant d'organitzar 40 cursos a duplicar-los fins als 95 en tot el 2015. Els tallers específics de formació per a l'ocupació han passat de 53 a 91 fa tan sols un any i també aquells en els quals s'obtenia una titulació específica, que de 17 en 2014, han augmentat fins als 69 un any després. A més, el nombre d'alumnes que aconsegueixen una titulació oficial i homologada ha passat de 315 a 869 d'un any a un altre, la qual cosa "ha permés que molts joves hagen tingut més oportunitats d'incorporar-se al mercat laboral", indica. Entre la multitud de cursos formatius que s'han oferit, destaquen els de preparació per als exàmens oficials d'idiomes (valencià, anglés, francés i alemany), el d'iniciació al japonés i el de llengua de signes, als quals se sumen el de Carnet de manipulador de plaguicides d'ús fitosanitari i els de Monitor de Temps Lliure, gràcies a que l'Espai Jove es va convertir en 2014 en l'escola d'animació Món Màgic, tots ells amb reconeixements per part d'organismes oficials de l'Estat. 

D'altra banda, els tallers per a la igualtat han complit amb el seu objectiu integrador, ja que més de 300 usuaris han participat en les seues activitats en 2015, any en el qual també es va incorporar un curs per a xiquets amb TDH diagnosticat o amb hiperactivitat. Donar veu als joves a través de la Ràdio Espai Jove, ha sigut un altre dels objectius complits i millorats en 2015, ja que s'ha passat d'una graella de cinc programes en directe en 2014 a la dotzena del 2015.

L'autogestió és un altre dels pilars que "més ha avançat". "Hem fet un pas més i les associacions i joves de Vila-real són els protagonistes, organitzant la seua pròpia programació i fent de l'Espai Jove la seua pròpia casa", assenyala Ochando, qui manifesta que "el que més ens omple d'orgull és poder dir que la xifra d'associacions que col·laboren amb nosaltres segueix augmentant, passant de 45 en 2014 a 56 en 2015". Associacions que, tal com puntualitza, "són de tots els colors i de tota índole", al mateix temps que recalca que per a fomentar aquesta col·laboració des de 2011 s'ha augmentat la inversió en convenis i subvencions, passant dels 30.000 euros que atorgava l'anterior govern del PP, als 84.000 euros en menys de cinc anys. 

"Un 68% més d'ajudes, amb cinc nous convenis amb entitats i l'augment fins als 25.000 euros dels acords ja existents, als quals se sumen els 10.000 euros destinats a les ajudes Erasmus, de creació pròpia, la qual cosa suposa un increment de 54.000 euros", especifica, "perquè els joves som i hem de ser els protagonistes".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets