La Ruta de la Tapa serveix als Estrella Michelín Ricard Camarena i Miguel Barrera com a plat fort

Vila-real - La Ruta de la Tapa, la cita gastronòmica celebra en gran el seu desé aniversari, amb la visita de dos pesos pesats dels fogons valencians

Diaridelaplana.com - 25/04/2016

Els reconeguts xefs valencians Ricard Camarena i Miguel Barrera, tots dos amb una Estrella Michelín i amb tres i un sol Repsol respectivament, oferiran, dilluns que ve, 2 de maig, una ponència i col·loqui titulada La tapa, una altra forma de gastronomia, un esdeveniment que tindrà lloc a la Casa dels Mundina a partir de les 19.00 hores i que estarà obert a interessats en l'àrea gastronòmica i al públic en general.

La notícia del "plat fort" del desé aniversari de la Ruta de la Tapa coincideix amb un dels moments més dolços de les jornades gastronòmiques, que arriben al seu equador amb un increment en les vendes del voltant del 20% respecte a l'any passat i les bones sensacions que està deixant entre clients i hostalers. Una acceptació que l'organització atribueix a "l'excel·lent qualitat i varietat de les tapes que estan servint enguany els 32 locals participants en la ruta".

En aquesta línia, el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, destaca que "la Ruta de la Tapa s'ha convertit en un exemple a seguir per a altres municipis de tot el país, amb establiments que ofereixen tapes de gran nivell, qualitat, disseny i sabor". Per aquest motiu, i després de 10 anys sent degana de les rutes de la província, "no podíem celebrar-ho d'una altra manera que comptant amb la presència en la nostra ciutat de dos dels majors experts de la Comunitat en l'àmbit de la gastronomia, dos xefs de renom que compten amb distincions d'un altíssim nivell que pocs cuiners tenen en el seu haver al nostre país, que parlaran sobre les bondats d'aquesta forma tan nostra de gaudir dels aperitius, cada vegada més elaborats i de major valor i que promet ser tota una experiència". 

"Ricard Camarena és considerat un dels millors cuiners de la Comunitat i és per a nosaltres un orgull que visite la nostra ciutat dins de la nostra humil Ruta de la Tapa que, igual que ell, amb els anys i amb molt esforç, ha arribat molt lluny", assenyala Obiol. El regidor també es congratula de la presència de Miguel Barrera, xef de Cal Paradís que "ens ha donat el privilegi de poder comptar amb la seua presència com a jurat professional i amb el qual Vila-real sap que pot comptar sempre en esdeveniments d'aquest tipus". 

La Ruta de la Tapa va començar el passat 14 d'abril i finalitzarà la seua desena edició el pròxim 8 de maig, amb 32 bars i restaurants inscrits, que ofereixen la possibilitat de degustar tapes de lliure creació i amb taronja, acompanyades d'una beguda, per 3 euros. Solament en 2015, i amb 30 locals participants, es van vendre 37.288 tapes i es va generar un volum econòmic de 93.220 euros. A més, des de fa quatre anys té un caràcter solidari, ja que cada local paga una quota d'inscripció voluntària que després es lliura a entitats solidàries de la ciutat per a ajudar els més desfavorits.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets