El Ple aprova l'ordenança per a prevenir i combatre la plaga de mosquit tigre

Vila-real - El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la nova ordenança de prevenció i lluita contra les plagues de mosquit tigre a Vila-real

Diaridelaplana.com - 26/04/2016

Un document normatiu que se suma als tractaments amb larvicides i adulticides en la campanya impulsada per la Regidoria de Sanitat, baix les directrius del Servei Provincial de Plagues, per a minimitzar la proliferació d'aquests insectes i evitar problemes i molèsties com els generats durant els estius anteriors. Amb aquest objectiu, l'ordenança contempla informació i consells per a actuar en l'àmbit privat, dotant l'Ajuntament de les eines per a fer complir les mesures necessàries en els espais amb aigües estancades. 

"Amb l'aprovació d'aquesta ordenança, que entrarà en vigor una vegada culmine el seu període d'exposició pública, comptarem amb un instrument normatiu per a poder actuar en terrenys de propietat privada, tal com es va fer l'any passat, ja que és en aquests espais on existeix un major risc de proliferació del mosquit tigre", assenyala el portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, qui, en tot cas, adverteix que l'ordenança "és un document per a la prevenció". "No es tracta en cap cas d'una mesura coercitiva, encara que, com en totes les ordenances, es contemplen infraccions i sancions, que hem establit en el mínim legal", detalla. 

D'altra banda, el Ple d'abril ha aprovat també la revisió a la baixa de les quotes del Consorci d'Aigües de la Plana a repercutir en els rebuts de l'aigua potable de les llars vila-realenques derivades del cessament de la connexió de la xarxa local al consorci, una vegada s'ha garantit la qualitat del subministrament i la reducció de les concentracions de bromacil per baix dels límits permesos. L'actualització afectarà a prop de 27.000 abonats i 108.000 rebuts. "Es tracta d'una reducció molt xicoteta, però simbòlica, ja que suposa que l'aigua dels pous municipals és òptima per ella mateixa, sense recórrer a les mescles amb l'aigua del consorci ni al desorbitat desemborsament de dos milions d'euros que pretenia el PP que fera la ciutat per a construir una planta que, com ja vam advertir, s'ha demostrat ara innecessària", valora el portaveu municipal.

"L'aigua potable de Vila-real sempre ha sigut bona, malgrat l'alarma que alguns van pretendre crear en el seu moment. Quan es van registrar xicotetes concentracions de bromacil en un dels pous, es va procedir a barrejar-la amb l'aigua del Consorci de la Plana, que per a això està, amb totes les garanties per a un subministrament òptim per als vila-realencs. Ara que la presència d'aquest herbicida s'ha reduït a nivells pràcticament inexistents, hem deixat d'injectar a la xarxa l'aigua del consorci i, per tant, els costos variables de la quota que abona el consistori per formar part d'aquesta entitat, s'eliminen i açò repercutirà també lleugerament en els rebuts", argumenta Serralvo.

En l'ordre del dia destaquen també dues relacions de factures per un import total de 44.135 euros, així com la declaració institucional per a instar a la Generalitat a establir un protocol d'actuació en identitat de gènere i contra la transfòbia en els centres escolars. La sessió ha servit per a nomenar el nou vial resultant de la construcció de la Ciutat Esportiva Municipal, que rebrà el nom de Bassa d'Insa, en reconeixement al topònim tradicional pel qual es coneix el solar on s'ha edificat la futura Ciutat Esportiva Municipal.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets