Vila-real desbloqueja l'adequació del "cervell informàtic" de l'ajuntament

Vila-real - L'alcalde José Benlloch ha presentat els treballs de trasllat, ampliació i condicionament del Centre de Processament de Dades de l'Ajuntament

Diaridelaplana.com - 12/05/2016

Un projecte que ha pogut ser desbloquejat recentment i que garantirà la seguretat i l'adequació del "cervell de l'Ajuntament", on s'emmagatzema tota la informació digitalitzada del consistori. "Es tracta d'un pas importantíssim en la nostra aposta per la innovació tecnològica i l'avanç de l'Administració electrònica, que per fi podem donar després d'anys esperant que l'anterior Generalitat moguera fitxa. Hem hagut d'esperar un canvi en el govern autonòmic, però, finalment, ha arribat i en breus setmanes donaran inici les obres", assenyala Benlloch.

El projecte consta de dues parts, una a càrrec de l'Ajuntament, amb un pressupost de 215.000 euros, i una segona corresponent a la Generalitat, pressupostada en 427.245 euros i que s'arrossega des de l'any 2009. En aquest sentit, l'alcalde recorda que els treballs a càrrec de l'Ajuntament compten amb consignació pressupostària "des de fa tres anys" i estan adjudicats ja fa temps a una empresa local. "No obstant açò", lamenta Benlloch, "no ho hem pogut posar en marxa fins ara, perquè l'anterior Generalitat Valenciana no activava la seua part del projecte, obligant-nos a reservar la consignació municipal d'un pressupost a un altre cada any". "Afortunadament, hem passat d'una Generalitat deutora a una que escolta als municipis i ens ajuda, també en un tema tan important com és l'adequació del Centre de Processament de Dades de l'Ajuntament", argumenta l'alcalde. 

L'adjudicació del contracte per part de la Generalitat, licitat a principis de març, es produirà en els pròxims dies i, a partir d'ahí, l'empresa té un termini de de tres mesos i mig aproximadament per a la seua execució. "Si bé la inversió en els sistemes informàtics ha sigut contínua en els últims anys, el Centre de Processament de Dades que tenim ara data de 1988 i té importants mancances, sobretot en matèria de seguretat, que és imprescindible solucionar", explica Mañas. La responsable de Noves Tecnologies s'ha referit, d'aquesta manera, a mesures com garantir la correcta climatització dels sistemes, la detecció i control d'incendis o el subministrament elèctric ininterromput, entre altres mesures de seguretat. "Cada vegada, treballem amb majors volums d'informació digital, que cal emmagatzemar d'una forma adequada per a garantir la seua seguretat i optimitzar el seu ús. La informació és un dels principals actius de l'Administració i cada vegada els requeriments per al seu emmagatzematge i disponibilitat són majors", argumenta la regidora.

"Amb aquesta actuació, seguim avançant en l'aposta per les noves tecnologies, no solament complint amb la normativa sinó donant passos més enllà, que ens permeten estar preparats davant les noves necessitats i reptes de la societat de la informació i avançar de forma decidida cap a la implantació de l'Administració electrònica, com un element de transparència i eficiència en la prestació de serveis a la ciutadania", conclou Benlloch.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets