Vila-real inicia els treballs de rehabilitaciˇ del MolÝ la Vila

Vila-real - La restauraciˇ de l'hist˛ric edifici del MolÝ la Vila, situat al costat del jardÝ de Jaume I, ha comenšat

Diaridelaplana.com - 07/07/2016

Així ho han anunciat el regidor de Territori, Emilio Obiol, i el vicepresident primer de la Diputació de Castelló, Vicent Sales, durant una visita a les obres, que van començar fa dos dies i que sufraguen a parts iguals Ajuntament i institució provincial, amb un pressupost global de 360.000 euros.

"El principal objectiu és rehabilitar aquesta important peça patrimonial del segle XVI i posar-la en valor", ha indicat Obiol, qui destaca la importància de poder realitzar aquests treballs gràcies a la col·laboració institucional i afirma que "avui és un dia important, perquè gràcies al treball conjunt, aquest modest projecte pot tirar endavant".

En la mateixa línia s'ha pronunciat el diputat Sales, qui assenyala que "la col·laboració institucional entre Ajuntament i Diputació donarà els seus fruits en benefici de la ciutadania" i s'ha mostrat convençut del suport mutu entre administracions per a "posar en valor el nostre patrimoni cultural i, especialment, aquest element tradicional de Vila-real que prompte podran contemplar els ciutadans".

Obiol ha explicat que "malgrat comptar amb un pressupost molt humil", el projecte contempla una remodelació "important" del Molí la Vila que s'estructura en diverses fases. La principal tasca, segons l'edil, és "rehabilitar i apuntalar i reforçar l'estructura de l'edifici perquè es mantinga, ja que es tracta d'un molí molt antic i molt deteriorat pel pas del temps". Una vegada realitzat aquest procés, es contempla la creació d'una xicoteta plaça funcional a l'entrada del recinte, per a la que es preveu tapar "parcialment" el tram de sèquia de diversos metres que discorre per davant del molí.

"Serà una actuació molt respectuosa amb el canal i l'entorn, no definitiva i no estructural, que assegurarà la neteja de la sèquia per part de la Comunitat de Regants", indica Obiol, qui manifesta, en aquest sentit, que "en cap moment farem res que no vulga la Comunitat de Regants si ells no estan d'acord".

D'altra banda, els treballs contemplen convertir l'actual passarel·la provisional que uneix l'avinguda del Cardenal Tarancón amb el jardí de Jaume I en un element definitiu integrat en l'entorn, a més de crear un xicotet jardí que "imitarà a l'antic barranc, per al que es plantarà vegetació de ribera en tota la zona". L'últim pas serà l'habilitació de l'edifici "per al futur".

"Va a quedar en estat de revista, amb les parets netes i buides, llum i tot allò necessari per a, en una fase posterior, per a la qual encara no hi ha data, donar-li l'ús que es considere", apunta Obiol, qui destaca que aquesta intervenció, que compta amb un termini de quatre mesos, demostra, una vegada més, que amb pocs diners podem fer grans actuacions".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets