La Mostra Reclam 2016 de l'UJI uneix forces per portar el teatre contemporani de qualitat

Vila-real - Deu localitats acolliran del 4 al 27 de novembre 60 actuacions que van des de la dansa i la comèdia al teatre familiar i de denúncia

Diaridelaplana.com - 25/10/2016

La Mostra de Teatre Reclam 2016 de la Universitat Jaume I arriba a la seua edició número XXIV amb prop de 60 actuacions d'una trentena de companyies que es podran veure als escenaris de deu localitats. La programació de la mostra, que ha estat presentada aquest matí a la Llotja del Cànem, planteja per a l'edició de 2016 teatre de qualitat contemporani i d'actualitat, propostes innovadores i barreges d'estils que en aquesta ocasió fan una mirada especial cap a la dramatúrgia valenciana. L'escenari de l'UJI serà el que concentre un major volum de programació, però el Reclam arribarà també a altres escenaris de Castelló i de les localitats d'Almassora, Benicàssim, Betxí, Onda, la Vall D'Uixó, Vilafanca, Vila-real i Vinaròs.

La presentació del Reclam 2016 ha comptat amb la presència del Vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals, Wenceslao Rambla; el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona; el director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el diputat de Cultura, Vicent Sales, i el programador i coordinador de la Mostra, Antoni Valesa, així com regidors i tècnics dels ajuntaments que acullen aquesta mostra que s'ha consolidat al llarg d'aquest 24 anys com un referència en les arts escèniques.

La programació s'obrirà el  4 de novembre al Paranimf de l'UJI amb una inauguració de luxe formada per dos espectacles, per una banda el Pinoxxio d'Ananda Dansa, que fou el muntatge més premiat dels passats Premis Max, i per una altra, com a prolegomen, un sorprenent espectacle de dansa vertical en les vertiginoses parets que configuren la polièdrica arquitectura del Paranimf. La cloenda serà el dia 27 de novembre al Teatre Municipal de Benicàssim, amb un espectacle de circ, música i teatre per a tots els públics de la companyia basca Lurrak Antzerkia. Enmig d'aquestes dates el Reclam proposa espectacles d'allò més diversos, combinant propostes transgressores i arriscades amb altres de caràcter més clàssic i altres orientades a un públic familiar.

Wenceslao Rambla ha destacat la qualitat del programa que en la present edició potencia el teatre valencià «com a vaixell insígnia d'una part important de la nostra cultura» i ha agraït la col·laboració dels ajuntaments participants i de la Diputació Provincial, administracions a les que enguany se suma  la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, el secretari autonòmic de Cultura i Esport ha explicat la voluntat del Govern autonòmic de recolzar un gran festival de teatre en cada província «i en el cas de Castelló l'aposta tenia que ser clarament sonar suport a una mostra com el Reclam que ja està consolidada com festival de qualitat i a més descentralitzat». Per la seua banda, el diputat provincial Vicent Sales a destacant com festivals com el Reclam mostren una vegada més com «l'UJI és, a més del principal focus de coneixement de la província, un focus de promoció cultural».

Pel que fa a la programació, Toni Valesa ha ressaltat com la filosofia de la Mostra «és un clar decantament pel teatre com a servei públic que ha d'acostar-se a les persones i fer-les reflexionar». El programa compta amb una presència notable de dansa amb Uno de la companyia Delrevés Danza Vertical, Pinoxxio d'Ananada Dansa, Aproximacions al poble nou de Mou Dansa, Eva y Adán de la companyia Otra Danza, Mud Gallery de la Intrusa Danza, Ballem de la companyia IT Dansa Jove i Latente de Paula Quintana.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets