Cineculpable arriba a la 19a edició amb 495 curts

Vila-real - Superada ja la majoria d'edat, el Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real afronta una nova edició, la 19a, que se celebrarà del 21 al 25 de novembre, amb rècord de participació: un total de 495 curtmetratges rebuts

Diaridelaplana.com - 15/11/2016

Una xifra que representa un increment del 65% respecte a 2015, amb 300 obres. El regidor de Joventut de Vila-real, Xavier Ochando, i la coordinadora del festival, Sonia de la Vega, han presentat  el XIX Cineculpable, que repartirà 7.800 euros en premis en set categories (3.000 per al Millor Curtmetratge i 900 per al Premi del Públic) i que accentua la seua projecció internacional. 

Les gairebé 500 obres a concurs, entre les quals seran seleccionades les que donaran forma a la Secció Oficial i Provincial, han arribat fins a Vila-real de 38 països de quatre continents, enfront dels 31 del passat any. De Brasil, Colòmbia, Cuba, Canadà o Estats Units, a Timor Oriental, Iran, Corea del Sud, Xina, Rússia, Índia, Austràlia, Kazakhstan, Emirats Àrabs, Espanya, França, Regne Unit o Letònia. Creixen també els curtmetratges provincials -un total de 21, enfront dels 18 de 2015- que opten al Premi Manuel Villarreal, dotat amb 1.500 euros i que es projectaran el dilluns 21 de novembre a l'Auditori Municipal de Vila-real. D'ells, tres aspiraran també al guardó al Millor Curt en Valencià, de 600 euros. La mateixa quantia que els premis a la Millor Direcció, Millor Interpretació Masculina i Millor Interpretació Femenina.

L'increment de participació s'ha vist afavorit pel canvi de la plataforma de recepció d'obres a Festhome, que ha permés rebre els treballs per internet. "Davant l'al·luvió de respostes vam ampliar el termini, que finalitzava el 15 de setembre, fins al 9 d'octubre", ha puntualitzat Sonia de la Vega. Ochando ha destacat, per la seua banda, que Cineculpable "és el més internacional dels festivals que acull Vila-real" i ha incidit que aquest any "més que mai, ajudarà a posar la ciutat en el mapa mundial del curtmetratge i del cinema en general", i al mateix temps "tornarà a ser una aposta pels joves creadors de Vila-real i la província".

Les projeccions dels curts seleccionats tindran lloc del 21 al 24 de novembre a l'Auditori de Vila-real. La Secció Provincial obrirà les sessions el 21, i els tres dies següents estaran reservats a la Secció Oficial. El festival es completarà amb activitats paral·leles, entre elles el Cinexpress, que acostarà el món del cinema a estudiants de secundària de la ciutat. Els participants tindran quatre jornades per a gravar i muntar els seus curtmetratges, que es projectaran el dia de la gala de lliurament de premis, el 25 de novembre a l'Auditori. 

La carta de presentació de Cineculpable 2016, el cartell que il·lustrarà l'edició més internacional del certamen, també s'ha fet oficial hui. Signat per Shycheeks, nom artístic de la il·lustradora vila-realenca Sara HP, està inspirat en l'escena més emblemàtica del Titanic de James Cameron, un film que, com Cineculpable, compleix 19 anys.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets