El VI Congrés Autonňmic d'Alzheimer analitza les principals novetats en recerca

Vila-real - Vila-real serŕ escenari aquest dissabte, 19 de novembre, del VI Congrés Autonňmic d'Alzheimer

Diaridelaplana.com - 16/11/2016

Una cita que reunirà a la ciutat a prop de 300 persones per a analitzar les principals novetats en la recerca i l'atenció a la malaltia, al mateix temps que servirà per a reforçar la marca de Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments.

El regidor de Relacions Institucionals, Diego A. Vila, qui ha presentat el congrés juntament amb el president de la Federació Valenciana d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (Fevafa), Emilio Marmaneu, ha agraït als organitzadors "haver valorat la marca de Ciutat de Congressos a l'hora de triar Vila-real com a seu d'aquest esdeveniment, que pretén conscienciar la societat sobre aquesta afecció i formar els professionals". I és que, tal com indica Vila, "només a la Comunitat Valenciana hi ha més de 100.000 afectats, que en l'àmbit estatal ascendeixen a dos milions i 46 a tot el món, la qual cosa fa pensar que va en augment i que sense un tractament adequat i els mecanismes necessaris per a fer-li front, la xifra es podria triplicar en uns 30 anys". Per açò, agrega. l'Ajuntament de Vila-real "col·labora amb l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA), no solament amb la obertura del centre de dia Molí la Vila, com ja va fer en el seu moment, sinó també a través d'un conveni anual i ajudes puntuals". 

L'edil ha felicitat l'organització per l'èxit de la jornada, que se celebrarà dissabte que ve, 19 de novembre, a l'edifici de la Fundació Caixa Rural Vila-real, que acollirà tot tipus de conferències i tallers dirigits a professionals i a la població en general al llarg de tot el dia, amb ponents com l'eurodiputat Ramón Jáuregui. "Per desgràcia, aquest és un camp amb molt futur a nivell professional, perquè la xifra d'afectats cada vegada va en ascens", explica Marmaneu, "d'ací la importància de realitzar aquest tipus de sessions per a donar a conéixer el problema i per a dotar d'eines als futurs professionals de l'àmbit sociosanitari i a professionals en actiu de tota la Comunitat Valenciana, perquè milloren la seua formació". "Vila-real és un referent en tota la Comunitat perquè compta amb un centre de dia molt preparat", agrega el president d'AFA, qui agraït l'Ajuntament "tota la seua ajuda des de sempre".

De moment, ja hi ha al voltant de 250 inscrits i l'espai compta amb un aforament màxim de 300 que l'organització confia a completar. Per a assistir a la jornada s'han noliejat autobusos des d'Alacant i altres punts de la geografia valenciana fins a Vila-real, on, a més de participar en les xarrades previstes sobre avanços tècnics i científics i en els 18 tallers planificats durant tota la vesprada -alguns ja sense places disponibles- "passaran el dia en la ciutat, on dinaran i molts pernoctaran". Els estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló, de la Miguel Hernández (Elx) i de la Universitat de València podran obtenir crèdits de lliure elecció amb l'assistència al congrés, en el qu

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets