Un Cineculpable de rčcord baixa el teló amb la mirada posada en el repte del seu vintč aniversari

Vila-real - El Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real va baixar anit el teló de la 19a edició amb el bon sabor de boca que deixa el rčcord de participació aconseguit enguany

Diaridelaplana.com - 28/11/2016

El Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable de Vila-real va baixar anit el teló de la 19a edició amb el bon sabor de boca que deixa el rècord de participació aconseguit enguany: el dels gairebé 500 curtmetratges de 38 països presentats a concurs, un 65% més respecte a 2015, i un nou repte: el de començar a preparar ja l'edició de 2017, la que consolidarà dues dècades de trajectòria a la ciutat apostant pel cinema en xicotet format.

Tant la coordinadora de Cineculpable, Sonia de la Vega, com el regidor de Joventut de Vila-real, Xavier Ochando, han destacat la participació de curtmetratges a concurs enguany, la "qualitat" de les obres i la "implicació" dels espectadors, "tant de Vila-real com d'altres municipis". Durant les quatre jornades de projeccions, s'han visionat 43 obres en les seccions Provincial i Oficial de 2016.

Entre elles, quatre curtmetratges internacionals (Brasil, Argentina, França i Mèxic), deu óperes primes i tres candidats als Goya: Hostal Edén, Hermanos -premi a la Millor Direcció aquest any- i Timecode, guanyador també de la Palma d'Or a Cannes 2016 i finalista des d'aquesta mateixa setmana als Oscar 2017. "A més hem tingut un Culpable d'excepció, l'actor Andreas Muñoz, que s'ha convertit aquests dies en un veí més de Vila-real i ha donat més projecció a un certamen, que ha tingut molt accent local", assenyalen. Així, tant el cartell com la banda sonora del festival han estat a càrrec de vila-realencs, de Shycheeks i el grup Plum, respectivament.

"Cineculpable 2016 ha significat una lluita, perquè amb un pressupost inferior al d'altres anys hem aconseguit brillar més que mai; hem tornat a convertir-nos en un referent nacional i internacional dins del món del cinema, i a consolidar-nos com una plataforma per ajudar als realitzadors locals i provincials a ser coneguts a tot el món", ha assenyalat el regidor.  Ells, els realitzadors de la província, van ser els triomfadors en la gala de lliurament de premis celebrada anit, on es van alçar amb quatre de les set 'manilles' del festival: Millor Curtmetratge (Sputnik), Premi Manuel Villarreal al Millor Curtmetratge Provincial i Millor Actor (Un lugar), i Millor Curt en Valencià (Blanca i la cova dels somnis). "La qualitat de la Secció Provincial enguany ha estat inigualable", matisa la coordinadora de Cineculpable. 

Amb la mirada posada ja en 2017, l'any del vintè aniversari, Cineculpable afronta el repte de "seguir sumant". "Volem fer un festival molt més gran, seguir creixent en participació i arribar a més països", sosté De la Vega. Per a Ochando, el repte passa també "no només per seguir trencant rècords, perquè el llistó cada vegada està més alt, i creant cultura, sinó per consolidar ocupació i donar suport als emprenedors de Vila-real, entre els quals estan aquestes i aquests joves realitzadors". 

Des de hui, Cineculpable posa el comptador a zero per iniciar el camí cap als seus 20 anys d'història i seguir donant "llarga vida als curts", com van reclamar ahir en les seues intervencions alguns dels premiats. A per la vintena.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets