Vila-real programa dues setmanes d'actes plens de simbolisme per a celebrar el 743é aniversari

Vila-real - Vila-real complirā el 20 de febrer 743 anys des que Jaume I atorgara la Carta Pobla i, per a celebrar-ho, l'Ajuntament ha programat dues setmanes d'actes plens de simbolisme

Diaridelaplana.com - 08/02/2017

Les regidories de Tradicions i Cultura, amb la col·laboració de Festes, Normalització Lingüística, Turisme o Economia, són les principals impulsores de la desena d'esdeveniments que serviran per a recordar els orígens de la ciutat. 

Els escolars obriran la programació, amb el Taller sobre la fundació de Vila-real, que, del 15 al 28 de febrer, els permetrà conéixer les seues arrels a través de jocs, de la mà de Recuperem. També el dia 15 torna la XIV Mostra de Cuina Medieval (21.00 hores, Cal Dimoni), que comptarà, un any més, amb la col·laboració de l'Associació Gastronòmica de Vila-real. Els interessats a assistir podran comprar els tiquets fins el dia 14 per un preu de 25 euros tant al restaurant Cal Dimoni com al Birbar. 

El diumenge 19 tindran lloc els actes centrals de la programació, amb la marxa cívica fins al jardí de Jaume I, on tindrà lloc l'Acte d'homenatge al rei Jaume I. En aquesta ocasió, la lectura de la Carta Pobla serà a càrrec del periodista Xavier Manzanet Moner. Tot seguit, l'Auditori acollirà el lliurament dels Premis 20 de Febrer, que enguany han recaigut sobre Sergio Caballero, Vicent Colonques, Pepe Xiva i Teve4. L'homenatge a la reina i dames de 2016, a les 18.30 hores, culminarà les celebracions oficials del 743é aniversari de la ciutat.

L'exposició filatèlica Vida i obra del patró de Vila-real (Fundació Caixa Rural, 20 de gener), que inaugura també els actes en commemoració del Centenari del patronatge de Sant Pasqual, i la mostra dedicada a sor Isabel de Villena, cedida per lAcadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), a la Casa dels Mundina, són unes altres de les activitats previstes. La programació es completa amb el Mercat Medieval, que s'instal·larà el dia 26 als voltants de la plaça Bayarri, i l'acte de lliurament de les Medalles de la Ciutat, també el 26, a la Confraria de la Puríssima Sang, la Universitat Jaume I (UJI) i el ciclista Sebastián Mora. 

El regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, ha animat tots els vila-realencs a participar en cadascun dels actes. "Es tracta de dates molt assenyalades, ja que marquen un punt importantíssim de la història de Vila-real i compten, a més d'amb els esdeveniments organitzats per l'Ajuntament, amb els de la societat civil i entitats com Poble o la Associació Cultural Socarrats, que faran lliurament dels seus guardons", recorda. També l'edil de Cultura, Eduardo Pérez, ha volgut destacar el caràcter cultural, tradicional i històric de totes les activitats. "Són dues setmanes plenes de simbolisme que signifiquen molt per a tots, per la qual cosa esperem que veïns i visitants d'altres ciutats s'animen a eixir al carrer i gaudir de la programació", conclou.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets