Benlloch portarÓ a Sanitat la reivindicaciˇ de crear un centre d┤hemodiÓlisi

Vila-real - L'alcalde JosÚ Benlloch s'ha reunit amb el president d'Alcer Castalia, Juan DomÚnech, per a abordar les necessitats de l'entitat, centrada en l'atenciˇ a persones amb malalties renals i els seus familiars

Diaridelaplana.com - 06/03/2017

Entre elles, es troba la urgència d'incrementar els tractaments de diàlisi públics a través de la creació d'un nou centre d'hemodiàlisi i l'increment de professionals nefròlegs a l'hospital de la Plana, a més de la creació d'una consulta de coordinació de trasplantaments a la província de Castelló. Benlloch s'ha compromès amb Doménech a traslladar a la Conselleria de Sanitat aquestes reivindicacions, que considera "justes i necessàries per a garantir la qualitat de l'assistència sanitària pública i per a tots en la qual treballa la Generalitat".

"La província de Castelló està a la cua en tractaments de diàlisis en el sistema públic de salut, amb només un 9% dels 527 casos d'hemodiàlisis i 75 peritoneal que es tracten a la província", detalla el president d'Alcer. El percentatge contrasta amb el 35% que suposa el sistema públic a tota la Comunitat Valenciana, segons les dades de l'entitat. "Les xifres avalen la necessitat d'incrementar els tractaments públics per oder prestar el servei que les persones amb malalties renals necessiten i em consta que existeixen estudis que constaten que l'Hospital Universitari de la Plana té l'espai disponible per a poder situar aquest centre d'hemodiàlisi", explica Benlloch. Per aquest motiu, l'alcalde, també president del Consell de Salut de la Plana, traslladarà a la Conselleria de Sanitat aquestes peticions.

A més del centre d'hemodiàlisi, una altra de les reivindicacions d'Alcer Castalia es refereix al centre de trasplantaments. "En l'actualitat, tots els pacients de trasplantaments de Castelló han de desplaçar-se fins a València per a totes les gestions. No demanem un centre propi, però sí almenys una consulta de coordinació, que podria situar-se en l'Hospital General de Castelló, per a facilitar als pacients tot el procés. Un primer graó necessari per a millorar la vida i la qualitat assistencial", conclou.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets