Serveis Públics millora els accessos als centres educatius per garantir la seguretat dels escolars

Vila-real - Serveis Públics de Vila-real continua treballant en la millora dels accessos dels centres educatius de la ciutat per garantir la seguretat tant dels escolars com dels seus familiars

Diaridelaplana.com - 02/05/2017

L'últim col·legi en el qual s'ha realitzat una actuació d'aquest tipus és el Bisbe Pont, on a l'adequació de la vorera se suma la col·locació de tanques perimetrals a l'entorn que impedeixen baixar a la calçada, així com bancs per a asseure's davant les portes. El regidor de l'àrea, Francisco Valverde, destaca que la intervenció forma part d'un extens pla ja consolidat en els últims anys l'objectiu del qual és millorar els accessos als centres educatius mitjançant l'ampliació de les zones d'espera dels familiars. Per a açò, es protegeix l'espai amb un clos perimetral i bancs, de manera que "es guanya en seguretat i s'eviten accidents, al mateix temps que es fa més confortable per als familiars l'espera a l'eixida dels xiquets". Una de les primeres actuacions en aquesta línia es va executar a l'eixida del conservatori Mestre Goterris, on es va remodelar la vorera per guanyar metres a la calçada en benefici del vianant, a més d'instal·lar arbres i bancs. "Una xicoteta inversió que va tenir molt èxit i que va servir de model per a altres centres que, amb el temps, han anat sol·licitant zones d'accés similars", explica Valverde. L'últim en el qual s'ha actuat és el Bisbe Pont, al que se sumen el José Soriano, Pascual Nácher, Carles Sarthou i Pintor Gimeno Barón pels carrers de Vázquez de Mella i de Martí de Viciana, a més de Cervantes, pel carrer de Joanot Martorell. "El pròxim centre per al qual ja tenim programada una millora d'accessos és l'Angelina Abad, que s'iniciarà en breu", assegura l'edil, qui explica que el pressupost mitjà per actuació està al voltant dels 10.000 euros. En la mateixa línia, l'àrea de Serveis Públics ha intervingut també al col·legi Pius XII, on es va realitzar un vial empedrat al jardí de la Alqueria del Carme per facilitar l'accés per la porta posterior al recinte. També en Escultor Ortells es va remodelar la vorera per l'avinguda de Francesc Tàrrega, ja que, tot i que comptava amb suficient amplitud, estava deteriorada. D'aquesta manera, es va crear un nou pas amb major visibilitat per al vianant. "L'augment de la seguretat és un dels temes que més ens preocupen i, a poc a poc, estem arribant a tots els punts on es necessita, escoltant i atenent les peticions dels pares i familiars dels escolars i també dels docents", apunta Valverde. El responsable d'SPV recorda que aquesta iniciativa se suma a altres treballs de millora i manteniment que l'equip de govern ha realitzat en tots els centres educatius de la ciutat, que "cada any ascendeixen a diversos centenars", conclou.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets