Els 30 beneficiaris del programa T'avalem s'incorporen a la formació remunerada

Vila-real - El programa mixt d'ocupació i formació T'avalem, que impulsa la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per afavorir la inserció laboral de menors de 30 anys ja és una realitat a Vila-real

Diaridelaplana.com - 06/06/2017

Els 30 beneficiaris de la iniciativa es troben des de fa uns dies completament incorporats a les primeres sessions formatives en el Centre Cívic María de Luna, on han rebut la visita de l'alcalde, José Benlloch, juntament amb el regidor d'Economia, Xavier Ochando, a més de l'edil de Participació Ciutadana, Gemma Gil.

Els representants municipals han donat la benvinguda als 30 alumnes treballadors, així com a les set persones que formaran part durant tot un any de l'equip docent i d'administració. "Per a nosaltres és un autèntic orgull estar ací al costat de tots els participants, ja que després d'una dècada sense aquest programa, anteriorment conegut de manera popular com a escola taller, per fi podem dir que els veïns, però especialment els joves, que són un dels col·lectius que més pateixen la desocupació, poden beneficiar-se d'aquesta iniciativa", assenyala Benlloch.

El programa es distribueix en tres especialitats, obertes, cadascuna, a 10 persones: Operacions bàsiques de restaurant (serveis de bar i cafeteria), Operacions bàsiques de cuina (cuiner/a) i Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (jardiner/a). "Es tracta de dos sectors, el de la restauració i el de la jardineria, que estan oferint molt bones dades de contractació, ja que moltes persones procedents del sector agrari acaben trobant treball en la jardineria, mentre molts altres aturats s'acaben integrant en el sector de l'hostaleria i serveis, que està tenint una gran demanda gràcies al turisme", apunta l'edil d'Economia.

T'avalem compta amb una aportació de 582.472,80 euros per part de la Conselleria, xifra que s'incrementa, gràcies a la dotació municipal, fins als 602.646,19 euros. Els beneficiaris es formaran durant 12 mesos per a obtenir els corresponents certificats de professionalitat, "títols homologats i reconeguts pel Ministeri d'Educació, en nivell 1 i 2, que a més cobraran des del primer dia el salari mínim interprofessional (707,70 euros)", reitera Benlloch. A ells se suma l'equip de cinc docents, un administratiu i un director, contractats expressament per al programa. "Són 37 persones en total les que poden respirar tranquil·les tot l'any, ja que comptar amb un salari fix i alhora saber que estan treballant per llaurar-se un futur millor una vegada finalitze el programa, és molt gratificant, tant per a ells com per a nosaltres", apunta Ochando. L'edil avança que el consistori seguirà treballant "perquè arriben noves ajudes similars a la nostra ciutat que oferisquen una solució i una garantia a molts altres perfils, ja que el drama de la desocupació ens segueix preocupant", apunta.

L'alcalde destaca "l'esforç" realitzat per la Regidoria d'Economia per aconseguir el programa i ha desitjat als beneficiaris que "aprofiten l'oportunitat, ja que és una eina de futur, tant per a integrar-se en el món laboral com per a generar economia en la ciutat amb el seu propi negoci".

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets