Vila-real celebrarÓ el Dia del Major amb un reconeixement a ve´ns i associacions de la tercera edat

Vila-real - L'Ajuntament de Vila-real celebrarÓ el Dia del Major, declarat per Nacions Unides el 15 de juny, amb una jornada l˙dica en la qual es farÓ un reconeixement als ve´ns i associacions que treballen amb la tercera edat a la ciutat

Diaridelaplana.com - 06/06/2017

La regidora de Família, Rosario Royo, ha anunciat la jornada, que pretén "destacar la figura de les persones majors, que són la principal referència en la qual tota la societat ens hauríem de fixar". "Els majors ens han transmés sempre la història, el saber i les tradicions i mereixen el nostre reconeixement", puntualitza.

Per aquest motiu, a la cita estan convidats tots els majors de la ciutat, "acudisquen o no als centres de majors, perquè aquest és el seu dia". Un dia en el qual des de l'Ajuntament s'aprofitarà per a felicitar i homenatjar les entitats que "porten anys treballant amb aquestes persones, organitzant activitats per canalitzar les seues motivacions i mantenir actius els nostres majors", explica. Especialment, destaca el paper que juga el CEAM de L'Olivera, que "no només compta amb una revista parlada, un cor i un grup de teatre, sinó també amb un taller molt interessant en el qual els usuaris relaten la seua vida i confeccionen un arbre que resumeix unes històries que paga la pena conéixer".

Sota el títol Històries de vida, el Dia del Major donarà a conéixer una senzilla publicació que recopila aquestes històries, que els seus protagonistes explicaran de viva veu. A més, en l'acte es farà un reconeixement a les juntes directives de les associacions de majors de Vila-real "per tot el treball que fan organitzant tot tipus d'activitats i per tenir sempre les portes obertes".

Les històries de vida es completaran amb la participació de doña Purita. "Cercant persones majors que han sigut un referent a la nostra ciutat", explica Royo, "hem trobat una mestra jubilada que ens explicarà les seues vivències. Es tracta de Purificació Andreu, més coneguda com doña Purita, que a més té un llibre amb la seua experiència de vida, que narrarà amb l'acompanyament musical d'Ángel Gil a la guitarra i Lluïsa Ros al violoncel".

"Vila-real compta amb més de 10.000 majors de 60 anys i per això volem, a través d'aquest senzill acte, valorar el llegat que ens deixa cadascuna d'aquestes persones, que són un referent per a tota la ciutadania", afirma Royo. La regidora convida tots els veïns a participar d'aquesta jornada, que se celebrarà a la Casa dels Mundina el 15 de juny, de 10.00 a 13.00 hores.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets