Vila-real llanša una campanya per a 'salvar' l'Hostal del Rei

Vila-real - L'Ajuntament impulsarÓ una campanya informativa, de sensibilitzaciˇ i valoritzaciˇ del patrimoni centrada en l'hist˛ric edifici de l'Hostal del Rei

Diaridelaplana.com - 05/10/2017

Així ho ha anunciat el regidor de Patrimoni, Emilio M. Obiol, després de conéixer-se que el seu propietari fins ara, Bankia, hauria pogut vendre l'emblemàtic immoble a un tercer, al marge de les negociacions establides pel consistori per a evitar la transacció i fer possible que l'hostal, l'origen del qual es remunta a l'època fundacional de la ciutat, s'incorpore al patrimoni municipal.

"L'alcalde ha negociat en els últims temps amb Bankia, que cal recordar que està nacionalitzada i, per tant, és del Govern de Rajoy, per aconseguir que aquest immoble històric, sens dubte el més antic i representatiu del naixement de Vila-real en l'època medieval i monument nacional, fóra de tots els ciutadans", indica Obiol. Aquesta peça protegida, abunda l'edil, "és un dels principals senyals d'identitat de la ciutat". "Vila-real no pot quedar indiferent a decisions més que discutibles que han donat lloc a una transacció amb un edifici que hauria de ser de tots; per aquest motiu, iniciarem una campanya de sensibilització que, de manera informativa i didàctica, arribarà a tota la societat perquè conega la importància del respecte i l'estima cap als elements més simbòlics i identificatius de Vila-real", agrega. 

"No tenim dubtes que l'Hostal del Rei ha de ser municipal íntegrament i amb aquest objectiu seguirem treballant, començant per aquesta campanya, la idea conceptual de la qual seria 'Salvem l'Hostal del Rei'", incideix Obiol. "En absolut volem perjudicar les parts implicades, però és el nostre deure reivindicar el patrimoni; seria una temeritat faltar al deure públic d'apostar per açò, ja que parlem de mantenir viva la memòria dels nostres avantpassats", argumenta el regidor, que recorda que l'Ajuntament de Vila-real disposa de molt poc patrimoni històric. "La compravenda de l'Hostal del Rei no pot quedar-se en un tracte entre particulars, ja que afecta la ciutat, perquè forma part d'un conjunt declarat Bé d'Interés Cultural i Monument Nacional. Per açò, considerem que aquesta campanya és molt necessària", conclou. S'espera que la iniciativa comence abans d'acabar l'any i tinga una durada inicial d'uns sis mesos.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets