El Mes de la Sostenibilitat s'acomiada amb la I Jornada sobre Bioresidus

Vila-real - La 13¬ ediciˇ del Mes de la Sostenibilitat, organitzat per Agricultura posarÓ el punt i final aquest divendres, 27 d'octubre, amb la tradicional Gala de la Sostenibilitat

Diaridelaplana.com - 25/10/2017

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, i el secretari autonòmic de l'àrea, Julià Álvaro, presentaran la jornada, que començarà a les 10.00 hores amb la ponència La recollida selectiva dels residus orgànics, a càrrec dels directors generals de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, i de Mitjà Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzó. Després d'una pausa, a les 11.30 hores reprendran la programació responsables de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, així com de l'Ajuntament de Serra, de les Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya-Europruning i de l'Institut Valencià de Recerques Agràries (IVIA), que exposaran Experiències i propostes en relació al tractament de matèria orgànica residual d'origen urbà, agrari, forestal i de jardineria. A les 12.30 hores es produirà una Trobada amb l'administració local, en un debat on ajuntaments i diputacions recolliran propostes i promouran l'adhesió de les administracions a mecanismes per optimitzar la recollida selectiva.

Per la vesprada, una taula redona-debat sobre experiències de recollida selectiva de bioresidus i una xerrada sobre Temes rellevants per millorar la recollida selectiva precediran a un debat-col·loqui i la clausura de l'esdeveniment, que finalitzarà amb el lliurament dels premis del Mes de la Sostenibilitat, que aquest any han recaigut en l'empresa Reciplasa, la companyia local Poda Natura i l'activista i catedràtic vila-realenc Carles Arnal.

"Parlem de tres empreses i persones amb un paper molt rellevant per a la nostra ciutat", indica Sancho, qui ha felicitat als tres per les seues respectives trajectòries. Reciplasa és l'empresa encarregada del tractament i gestió dels residus urbans a Vila-real i altres 45 municipis. "Una signatura que no solament recull les escombraries que les ciutats generem -400.000 quilos al dia-, sinó que la separa, classifica i recicla, evitant la generació de més contaminació", explica Sancho.

D'altra banda, l'edil destaca el paper de Poda Natura, "una jove empresa de la ciutat dirigida per David Pitarch que s'encarrega del tractament i l'eliminació dels residus vegetals i restes de poda, convertint-los en matèries reutilitzables per a les indústries del compostatge i en combustibles fòssils, entre altres importants funcions". El tercer premiat és "un veí amb un extens currículum en l'àmbit de l'activisme i l'ecologia: Carles Arnal Ibáñez". El guardonat és doctor en Biologia per la Universitat de València i catedràtic d'Educació Secundària jubilat. "A més d'impulsar diverses plataformes ecologistes, ha participat en la redacció de llibres mediambientals i va redactar la proposta de Llei forestal valenciana, entre altres mèrits", destaca.

 

Tornar

 


Fobesa gestion medioambiental
Diaridelaplana.com
Email: info@diaridelaplana.com
© Diari de la Plana- Reservats tots els drets